Hrvatski premijer

Plenković o mjerama: Sigurno nećemo ići u pooštravanje

plenkovic
Patrik Macek/PIXSELL
30.08.2021.
u 18:36

Predsjednik HDZ-a RH Andrej Plenković obratio se javnosti nakon održane sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća Hrvatske demokratske zajednice. Na početku je kazao da su jako zadovoljni s rejtingom stranke, te je istaknuo da se Vlada suočava s brojnim izazovima. 

- Zadovoljni smo što je cijela sezona ostala u narančastom, što je omogućilo izvrsnu turističku sezonu. Ministarstvo turizma je predvidjelo da će biti nekih 70 -75 posto od one rekordne 2019. godine. To je osobito važno i zbog prihoda i u ekonomskom pogledu za naš oporavak- kazao je.  

Na pitanje hoće li Hrvatska tražiti odgodu korištenja europskih fondova čiji je rok u srpnju iduće godine, kazao je sljedeće: 

- Mislim da je rok prihvatljiv. Mislim da ćemo tu napraviti dobar posao. Siguran sam kad priča krene to će biti dobro obavljen posao Dodao je kako će tražiti odgodu ako bude potrebno.  

- Nije problem dignuti slušalicu i nazvati predsjednicu Europske komisije. Hrvatska je imala COVID plus četiri velike štete - podsjetio je.  Premijer je komentirao i moguće mjere.  

- Mi sigurno nećemo ići u pooštravanje. Mi smo našli pravi balans. Tako ćemo se ponašati i do sada. Vodit ćemo računa o svim aspektima. Kako smo radili do sad, radit ćemo u budućnosti 

- Da smo se mi cijepili 80 posto, ja bih prvi bio za popuštanje mjera - istaknuo je i dodao da se svatko tko može cijepiti se to i može.  Plenković je potvrdio kako će u Hrvatsku uskoro doći i francuski predsjednik Emmanuel Macron. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?