Premijer u Okučanima

Plenković: Bitno je da smo danas ipak svi tu, za razliku od lani

plenković okučani
01.05.2021.
u 11:16
Premijer Andrej Plenković s Vladinim izaslanstvom u 10:30 položio je vijenac i zapalio svijeću u Okučanima povodom 26. obljetnice VRO Bljesak.

- Došli smo još jednom odati počast našim herojima. Ovdje je 51 kocka vedrine u spomen onima koji su dali svoj život za hrvatsku slobodu. Želim zahvaliti svima njima, suborcima, obiteljima poginulih branitelja, ranjenima u ovoj akciji, ali i ministru Tomi Medvedu koji je potaknuo da se ovdje napravi ovakav spomenik. Naša je Vlada donijela jedinstveni zakon o hrvatskim braniteljima, odlučili smo popuniti određene praznine, ispraviti određene stvari koje nisu bile dobre. To činimo jer smatramo da je Domovinski rat temelj države Hrvatske. I u budućnosti ćemo učiniti sve za dignitet Domovinskog rata. Zahvaljujem svima koji su dali najviše za hrvatsku slobodu - kazao je Plenković, koji se također nije htio osvrtati na polemiku s predsjednikom Zoranom Milanovićem koja je trajala proteklih dana. 

- Bitno je da smo danas ipak svi tu, za razliku od lani - poručio je kratko Plenković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije