nastavak sjednice u Sarajevu

PIC o ključnim izazovima u BiH nakon završenih izbora

09.12.2022.
u 08:17

Politički direktori Upravnog odbora (UO) Vijeća za provedbu mira (PIC) nastavljaju danas u Sarajevu sjednicu na kojoj će biti razmatrani ključni izazovi u BiH nakon što su završeni Opći izbori 2022.

Sjednica PIC-a počela je jučer raspravom o stanju vladavine prava u BiH. Gosti sesije su bili predsjednik Suda BiH Ranko Debevec, glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Milanko Kajganić i predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH Halil Lagumdžija.

Tijekom dvodnevnog zasjedanja politički direktori PIC-a razmatraju ključna pitanja nakon održavanja općih izbora, kao što je brzo formiranje vlasti, politička kohezija, vladavina prava, izgradnja institucija, te EU integracije.

- Povjerenje u institucije države je stup uspješnog obnašanja vlasti. Odgovorni dužnosnici moraju se pobrinuti da vladavina prava bude utemeljena u potpunosti - izjavio je visoki predstavnik Christian Schmidt na početku sjednice UO PIC-a.

Kako je najavljeno, po završetku sastanka medijima će se danas obratiti visoki predstavnik.
 

Ključne riječi
PIC

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije