Posjet Iraku

Papa Franjo predvodio misu u crkvi Svetog Josipa u Bagdadu

06.03.2021.
u 20:03

Tijekom mise, prisutni su bili i irački predsjednik Berhem Salih, predsjednik parlamenta Muhammed el-Halbusi i čelnik iračke koalicije Ammar al-Hekim.

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo predvodio je misu u crkvi Mar Yousef (Sveti Josip) u Bagdadu, glavnom gradu Iraka, javlja Anadolu Agency (AA). Tijekom mise, prisutni su bili i irački predsjednik Berhem Salih, predsjednik parlamenta Muhammed el-Halbusi i čelnik iračke koalicije Ammar al-Hekim. "Svijet se ne mijenja snagom ili moći. Nije moguće da radimo stvari iznad svojih mogućnosti", rekao je papa Franjo tijekom mise. Papa, koji je juče započeo povjesnu posjetu Iraku, vratio se u glavni grad Bagdad nakon posjete Najafu i Uru. 

Papa Franjo, koji boravi u četverodnevnoj posjeti Iraku, posjetio je danas i antički grad Ur, za koji se vjeruje da je mjesto rođenja poslanika Abrahama. Papu su ranije danas po dolasku u Ur dočekali kršćanski i muslimanski vjerski službenici, a u znak dobrodošlice puštene su lokalne folklorne melodije.

Potom se sastao s predsjednikom Iraka Barhamom Salihom, premijerom Mustafom al-Khadimijem, predstavnicima nevladinih organizacija i diplomatama. Sinoć je posjetio crkvu "Sayedat al-Najat" u Bagdadu, koja je napadnuta u terorističkom napadu 2010. godine, a danas imao susret i s vrhovnim šiitskim vođom Alijem al-Sistanijem.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije