LEDENO I KREMASTO

Ovaj sladoledni kolač s malinama je nova omiljena ljetna slastica, priprema se u 15 minuta

22.06.2021.
u 07:31

Početak ljeta obilježavamo sladolednom slasticom čija će vam priprema oduzeti svega 15 minuta.

Podloga je klasična od keksa, a za smjesu vam treba samo slatko vrhnje, grčki jogurt kako bi kolač bio još malo laganiji i šećer u prahu ili, za one koji ga izbjegavaju, dvije žlice sirupa od datulje. Najbolje od svega, priprema vam neće oduzeti više od 15 minuta, a zatim kolač ubacite u zamrzivač. Ono što mi se posebno sviđa kod ove sladoledne slastice jest i činjenica da se u smjesu mogu ubaciti najrazličitiji dodaci po želji pa tako, osim malina, dodati možete i ribizl, borovnice ili trešnje, što god vam je već pri ruci, a sama sam razmišljala i o komadićima čokolade ili pistacije. Radite li ovaj kolač za najmlađe, u kombinaciju možete ubaciti i omiljeni slatkiš. Dobra ideja bit će i preljev od bijele čokolade, no njega svakako dodajte prije samog posluživanja. Na kraju, najbolji savjet jest da se zaigrate i klasični sladoled iz dućana zamijenite ovom jednostavnom alternativom. Provjereno popravlja raspoloženje, a i početak ljeta treba proslaviti na ispravan način - kako drukčije nego sladoledom!

Trebat će vam:

200 ml slatkog vrhnja
4 žlice grčkog jogurta
2 žlice šećera u prahu
1 žličica ekstrakta od vanilije
1 žlica limunovog soka
250 g malina
100 g keksi
50 g maslaca
Priprema:

Kekse najprije usitnite tako da ih stavite u vrećicu sa zatvaračem i preko njih prođete težim predmetom, najbolje valjkom. U smrvljene kekse dodajte otopljeni maslac i sve dobro promiješajte. Dobivenu smjesu utisnite u kalup ili posudu koji ste obložili papirom za pečenje ili prozirnom folijom. Dobro ohlađeno slatko vrhnje najprije izmiksajte u šlag, a zatim mu laganim pokretima dodajte i grčki jogurt te žlicu šećera. Maline operite, osušite pa ih uvaljajte u preostalu žlicu šećera. Lagano ih gnječite, ali pripazite da ne dobijete kašu, nego da ostanu u komadićima. Laganim pokretima umiješajte ih u smjesu. Dobivenu kremu rasporedite po podlozi od keksa, dodajte još koju malinu na vrh i to je to. Stavite u zamrzivač na barem dva do pet sati ili preko noći. Kad kolač vadite iz kalupa, najprije dno posude ili kalupa kratko uronite u toplu vodu, a zatim ga laganim pokretima povucite van.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije