Savjetnik predsjedateljice Vijeća ministara BiH

Lončar: Zajednički napori koje ulažemo u jačanje sigurnosti granica moraju biti nastavljeni

Mate Lončar
23.05.2024.
u 19:11

Savjetnik predsjedateljice Vijeća ministara BiH Mate Lončar obratio se danas uime predsjedateljice Vijeća ministara BiH Borjane Krišto u Mostaru na ceremoniji promocije 98 kadeta Granične policije BiH koji su promovirani u čin policajca nakon uspješnog završetka školovanja u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova.

Savjetnik Lončar je naglasio važnost odluke velikog broja mladih ljudi za policijsku službu, što dokazuje njihovu spremnost da štite granice BiH i svakog stanovnika ove zemlje.

„Zajednički napori koje ulažemo u jačanje sigurnosti granica moraju biti nastavljeni, a nakon što završimo započete pregovore s FRONTEX-om, siguran sam, kao ćemo taj dio izvršavati na još kvalitetniji način uz pomoć naših prijatelja iz Europske Unije“, rekao je Lončar, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Dodao je da će rezultat predanog rada značajno ojačati sigurnosni sustav granica Bosne i Hercegovine, posebice zbog trenutnih migracijskih izazova s kojima se BiH suočava.

„Danas u službu ulazi novih 98 kadeta, a posebno raduje činjenica kako je riječ o 19. generaciji što je neosporni dokaz kontinutiteta i uspješnosti unaprjeđivanja policijskog profesionalizma, kroz obuke i stručna usavršavanja što uveliko doprinosi unaprjeđenju kapaciteta policijskih agencija“, kazao je Lončar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?