BANJA LUKA

NSRS usvojila više zakona i nacrta zakona

nsrs
23.05.2024.
u 18:10

Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) danas je na redovitoj sjednici usvojila više zakona i nacrta zakona.

Po hitnom postupku usvojeni su - Zakon o izmjeni i dopuni Zakona o porezu na dobit, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama zaposlenih u institucijama pravosuđa Republike Srpske, Zakon o izmjeni i dopunama Zakona o javnim tužiteljstvima Republike Srpske i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutarnjim poslovima.

Narodna skupština je u redovitoj proceduri usvojila - Zakon o zaštiti prirode, Zakon o pripajanju dijela Grada Zvornik Općini Lopare i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o posebnom režimu izvršenja kazne zatvora.

Usvojeni su i Nacrt zakona o položaju i ovlastima Crvenog krsta Republike Srpske, uz Zaključak o upućivanju ovog nacrta zakona u javnu raspravu koja će biti provedena u roku od 90 dana, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mjerama sigurnosti u poslovanju gotovim novcem i drugim vrijednostima – prijedlog Nenada Stevandića, predsjednika Narodne skupštine, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o boravišnoj taksi, uz Zaključak o upućivanju ovog nacrta zakona u javnu raspravu koja će biti provedena u roku od 30 dana.

Narodna skupština nije usvojila Deklaraciju o protivljenju otvaranju rudnika litija, bora, natrija, stroncija, kalija i prateće asocijacije elemenata na teritoriji općine Lopare – građanska inicijativa.

Deveta redovita sjednica Narodne skupštine Rebulike Srpske bit će nastavljena u utorak, 28. svibnja, priopćeno je iz NSRS. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?