Priopćenje za javnost

OO HDZ BiH: Osuđujemo javno huškanje spram Hrvata u Bosanskom Grahovu

grahovcani_hdz
Press služba
14.08.2015.
u 01:39

Općinski odbor HDZ-a BiH Bosansko Grahovo oglasio se danas priopćenjem za javnost u kojem se podsjeća da vijećnici te stranke od 25. travnja ove godine bojkotiraju rad Općinskog vijeća Bosanskog Grahova.

Kako se navodi u priopćenju, taj bojkot rezultat je neusvajanja programa rada Općinskog vijeća Bosansko Grahovo za 2015. godinu, zatim opstruiranja prijedloga vijećnika HDZ-a BiH kao i nesuradnje predsjedatelja Općinskog vijeća Duška Kuprešanina i načelnika općine Uroša Makića (oba SNSD).

"Naši vijećnici nisu nazočili sjednici Općinskog vijeća održanoj 23. lipnja 2015. na kojoj je pokrenuta inicijativa o opozivu načelnika, tako da ne stoji činjenica da su prilikom glasovanja jedino vijećnici HDZ-a BiH bili protiv pokretanja postupka opoziva", poručili su iz te stranke.

Općinsko vijeće u 2015. godini održalo je pet sjednica, navodi se dalje, a na tri se je isključivo raspravljalo o provođenju postupka opoziva dok su brojni problemi koji tište građane općine Bosansko Grahovo ostali su po strani.

"Na preostale dvije sjednice na dnevni red su stavljane točke koje su bile od interesa načelniku i predsjedatelju Općinskog vijeća. Svi prijedlozi koje smo mi inicirali i koje bi došle na dnevni red nisu bile kvalitetno pripremljene od općinskih stručnih službi, i to iz razloga što naši prijedlozi nisu dobili zeleno svjetlo od dvojice općinskih čelnika. Iz tog razloga po strani su ostala pitanja blokade općinskog žiro računa, rada JKP Grahovo, vodoopskrbe, zdravstvene zaštite i brojnih drugih tema o problemima koje muče građane", stoji dalje u priopćenju.

HDZ BiH Bosansko Grahovo smatra kako bi načelnik i predsjedatelj Općinskog vijeća, zajedno s predstavnicima političkih stranaka, trebali iznaći rješenje i deblokirati rad Općinskog vijeća i općine Bosansko Grahovo, a da će pokretanje opoziva neovisno o rezultatu imati štetne posljedice za sve građane, kao i za rijetke pozitivne projekte koje provodi općina.

Iz HDZ-a BiH upozoravaju kako i dalje traje "haranga na načelnika" na raznim javnim medijima te da ga se proziva za druženje s Hrvatima na njihovim skupovima i vjerskim blagdanima.

"To je čisto normalna gesta da načelnik bilo koje općine s miješanom nacionalnom strukturom stanovništva bude nazočan na manifestacijama, kako onih u organizaciji Srba, isto tako i onih u organizaciji Hrvata. Ne možemo ne primijetiti kako tim huškačima na portalima i u medijima ne smeta podrška nekih drugih hrvatskih i bošnjačkih stranaka.

Ovakav odnos i javno huškanje spram građana hrvatske nacionalnosti najoštrije osuđujemo te pozivamo na kulturu dijaloga i utvrđivanje činjenica prije istupanja u javnosti", stoji na kraju priopćenja za javnost Općinskog odbora HDZ-a BiH Bosansko Grahovo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije