turizam

Njemačke putničke agencije procjenjuju izgubljene prihode na 10,8 milijardi eura

odlazak
04.05.2020.
u 16:46

Njemački turistički sektor procijenio je u ponedjeljak da će do sredine lipnja zbog zabrane putovanja kako bi se obuzdala pandemija koronavirusa izgubiti do 10,8 milijardi eura prihoda.

Vladina zabrana međunarodnih putovanja istječe sredinom lipnja, podsjeća dpa.

"Poslovanje putničkih agenata i putničkih operatora gotovo je potpuno zaustavljeno tom državnom uredbom", naveo je u priopćenju Norbert Fiebig, predsjednik Njemačke udruge za putovanja (DRV).

Osim izgubljenih prihoda, turistički sektor opterećuju i troškovi naknade klijentima za otkazana putovanja, naglasio je Fiebig, tražeći od države hitni program bespovratne pomoći.

Dvije trećine njemačkih putničkih kompanija već je sučeljeno s bankrotom, naglašava čelnik DRV-a.

"Političari više ne mogu prekriženih ruku gledati kako putničke agencije i turoperateri ostaju bez prihoda", poručuje Fiebig.

Povjerenik njemačke vlade za turizam Thomas Bareiss signalizirao je prošlog vikenda mogućnost osnivanja fonda za pomoć turizmu ako Berlin ne uspije nagovoriti Europsku komisiju da ublaži propise o isplati naknade za otkazana putovanja.

Njemačka se zalaže da se kompanijama umjesto toga omogući izdanje vaučera.

Potpredsjednica Europske komisije Vera Jourova traži pak da se nađe rješenje koje će voditi računa i o pravima potrošača i o likvidnosti kompanija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije