Hrvatski predsjednik

Milanović: Onaj tko je devastirao spomenik kod Kupresa napravio je groznu stvar

Zoran Milanović
Armin Durgut/PIXSELL
11.11.2022.
u 11:38

"Spomenik je devastiran u BiH, i onaj tko je to napravio, napravio je groznu stvar. Ali i za te stvari Hrvatska brine i potrudit će se da se takve stvari ne zaborave. Da se krivci nađu i kazne“, rekao je Milanović.

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović  sudjelovao je danas na svečanoj prisezi 36. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u vojarni „123. brigade HV“ u Požegi.

Obraćajući se na svečanosti gdje je prisegu položilo 84 ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju, Milanović je rekao da su prije trideset i više godina Hrvatsku branili, a kasnije i oslobađali malobrojni hrabri ljudi koji se ne smiju zaboraviti. 

„To je naš dug časti. Po cijeloj Hrvatskoj i dijelovima Bosne i Hercegovine njihovi su spomenici – da se ne zaboravi. Jer narod koji zaboravlja gubi identitet, gubi smisao. Jedan od takvih spomenika je nadomak Kupresa, spomenik Vukovarcima koji su preživjeli opsadu Vukovara i mjesecima kasnije došli pomoći u obrani Kupresa i tamo poginuli. Taj spomenik je jučer devastiran u Bosni i Hercegovini, i onaj tko je to napravio, napravio je groznu stvar. Ali i za te stvari Hrvatska brine i potrudit će se da se takve stvari ne zaborave. Da se krivci nađu i kazne“, rekao je između ostaloga Milanović.

Ključne riječi

Komentara 3

IJ
I ja tebi
15:39 11.11.2022.

To samo mogu uraditi bolesni umovi.

HA
Habuhabuhabu
12:33 11.11.2022.

Logično je da, kada se trideset godina nekažnjeno skrnavi i uništava Partizansko groblje u Mostaru, ta destruktivna pojava i proširi. I što je još apsurd to je da u tom mostarskom groblju leži više Dalmatinaca i Hrvata nego što ih je život izgubilo na Kupresu. Destruktivno - auto destruktivno.

LO
lokve
11:45 11.11.2022.

ti si sve mostove i spomenike porušio, tvoj mandat je odavno trebao biti završen zbog mentalnih problema.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije