sastanak u Beogradu

Konaković - Dačić: Realizacija strateških infrastrukturnih prometnih i energetskih projekata prioritet

24.02.2023.
u 18:51

Dogovoreno je da će realizacija strateških infrastrukturnih prometnih i energetskih projekata od značaja za obje države biti prioritet.

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković u nastavku svog posjeta sastao se u Beogradu s ministrom vanjskih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem, pri čemu su naglašeni kvalitetni bilateralni odnosi Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, te potreba da se nastavi njihovo unaprjeđenje. 

Otvorena pitanja također treba postepeno rješavati. 

Dogovoreno je da će realizacija strateških infrastrukturnih prometnih i energetskih projekata od značaja za obje države biti prioritet.

Redovan politički dijalog je pretpostavka za jačanje međusobne ekonomske suradnje, stoga je iskazana obostrana volja za organizacijom i zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije.

Pored razgovora o bilateralnim odnosima, razmijenjena su mišljenja i o aktualnim regionalnim i širim međunarodnim pitanjima, priopćeno je iz MVP BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije