u dvodnevnom posjetu BiH

Johannes Hahn stigao u Sarajevo, sastao se s Izetbegovićem

hahn
16.03.2017.
u 10:11

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio povjerenika za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannesa Hahna. 

Povjerenik Hahn je u službenom posjetu BiH gdje će nazočiti sastanku premijera Zapadnog Balkana (WB6) u Sarajevu. Na sastanku člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i povjerenika Hahna ragovarano je o poduzetim i predstojećim reformama, u sklopu Reformske agende, potrebnim za uspješan EU put Bosne i Hercegovine.

Član Predsjedništva BiH Izetbegović izrazio je zahvalnost institucijama EU-a i državama članicama na potpori koju pružaju našoj zemlji, istaknuvši zahvalnost povjereniku Hahnu na njegovom angažmanu i kontinuiranoj potpori koju on pruža procesu europskih integracija Bosne i Hercegovine.

Ovom prigodom član Predsjedništva BiH Izetbegović je podcrtao opredijeljenost BiH za daljnje jačanje regionalne suradnje i daljnje unapređenje dobrosusjedskih odnosa, a posebice sudjelovanje u aktivnostima u okviru zapadnobalkanske šestorke. U tom kontekstu, istaknuo je kako je potvrda te opredijeljenosti Bosne i Hercegovine i organizacija ovog sastanka premijera Zapadnog Balkana, kojem je domaćin predsjedatelj Vijeća ministara BiH. 
Također, izrazio je očekivanje da će ovaj sastanak u Sarajevu rezultirati konkretnim dogovorima o narednim koracima u okviru regionalne suradnje u ključnim područjima Agende za povezivanje (Connectivity Agenda).

Sastanku su u ime predsjedatelja Predsjedništva BiH dr. Mladena Ivanića i hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića nazočili njihovi savjetnici, Dijana Čekić i Tugomir Čuljak, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije