Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Jeste li znali da je pranje piletine prije termičke obrade stvarno opasno?

Vječno pitanje je treba li prati sirovo meso prije pečenja ili ne. Stručnjaci savjetuju da se ova radnja treba izbjegavati, a evo i zašto
29. kolovoza 2019. u 13:36 0 komentara 528 prikaza
Foto: Shutterstock

Netko piletinu prije pečenja detaljno ispere vodom jer vjeruje da se tako uklanjaju bakterije s mesa. Ipak, ovo nije dobro jer se bakterije samo šire sudoperom i kuhinjskim elementima, a mogu završiti i na odjeći.  

Stručnjaci kažu kako je jedini pravi način da se unište bakterije je da se meso peče na odgovarajućim temperaturama.  

Ako se već meso pere, treba paziti da je pritisak vode što slabiji kako voda ne bi raznosila bakterije s mesa. Važno je i nakon diranja sirovog mesa dobro oprati ruke, piše Reader's Digest. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.