DOBRO JE ZNATI

Je li opasno spavati mokre kose? Evo što stručnjaci kažu o tome

03.09.2020.
u 08:38

Kasnovečernje tuširanje, koje uključuje i pranje kose, često završi odlascima na spavanje s mokrom ili nedovoljno osušenom kosom.

Iako su mnogima roditelji u mladosti neprestano ponavljali kako odlazak na spavanje s vlažnim vlasištem nije dobar za zdravlje, većina odraslih ljudi zanemaruje taj savjet.

No je li doista spavanje s neosušenom kosom i vlažnim vlasištem nešto što nije dobro za kosu i zdravlje vlasišta?

Možda će vam zvučati čudno, no stručnjaci će se ipak složiti s vašim roditeljima. Spavanje s nedovoljno osušenom kosom može oštetiti vašu kosu te nepovoljno utjecati na zdravlje vašeg vlasišta. Razloga za to ima više, piše ljepotaizdravlje.hr. 

Zbog čega biste trebali izbjegavati odlaske na spavanje s mokrom kosom?

Prije svega, mokra je kosa puno osjetljivija od suhe kose, što znači da će takva kosa biti lakše lomljiva i više će opadati. Isto tako, zbog odlazaka na spavanje s nedovoljno osušenom kosom pati vaše vlasište. To može dovesti do neželjenih bakterijskih i gljivičnih infekcija tjemena, iritacije, svrbeži, crvenila, nadraženosti te peruti.

Spavanje s vlažnom ili mokrom kosom može dovesti i do čudnog i neugodnog mirisa kose i tjemena te će, naposljetku, učiniti kosu estetski neprivlačnom. Zbog svega toga, stručnjaci ne preporučuju pranje kose ukoliko je nećete imati vremena osušiti prije odlaska u krevet. Tu naviku trebali bi izbaciti svi, a osobito oni koji imaju osjetljivo vlasište sklono perutanju i iritacijama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?