Korijeni iz Posušja

Ivan Penava, novi lider DP-a: Iz Hercegovine su njegovi roditelji krenuli za Vukovar...

ivan penava
10.10.2021.
u 11:00

Miroslava Škoru na čelu Domovinskog pokreta naslijedio je Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara.

Rođen je 31. prosinca 1974. godine u Vukovaru kao drugo dijete u obitelji Zdenke i Ante Penava koji su Posušje i rodnu Hercegovinu zamijenili u potrazi za boljim životom u Vukovaru. Djetinjstvo je Penava proveo u današnjem Gradu heroju, u gradskoj četvrti Borovo naselje, gdje je bio učenik današnje OŠ Siniše Glavaševića.

Srednju Matematičko informatičku školu upisao je u Vukovaru. Zbog Domovinskoga rata, teških stradanja i okupacije grada, školovanje nastavlja u Gimnaziji Varaždin, a 3. i 4. razred srednje škole završava u zagrebačkoj 15. Gimnaziji – poznatom MIOC-u.

Svoje zanimanje odlučio je usmjeriti prema sportu s obzirom da se od osnovne škole vrlo aktivno i uspješno bavio veslanjem. - Upisao sam Kineziološki fakultet u Zagrebu gdje sam i diplomirao 1999. godine, te stekao zvanje profesora kineziologije. Iste godine imam čast biti veslačkim reprezentativcem Hrvatske na Vojnim svjetskim igrama, a nastupao sam i na međunarodnim veslačkim regatama za veterane - stoji u biografiji novog lidera DP-a.

Uskoro je uslijedio i povratak u Vukovar. - Zaposlio sam se kao profesor tjelesne i zdravstvene kulture u Ekonomskoj školi Vukovar u kojoj sam nakon osam godina profesorskoga rada izabran za ravnatelja, što sam s uspjehom radio šest godina. Tri semestra obavljao sam i poslove vanjskog suradnika – predavača za TZK /Tjelesno zdravstvena kultura/ na Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru. Potaknut potrebama radnoga mjesta i vlastitom željom za proširivanjem znanja upisao sam 2010. godine doktorski studij na Ekonomskom fakultetu, gdje mi je preostalo samo obraniti završni doktorski rad na temu: Usklađenost strukovnog obrazovanja s tržištem rada. Pored toga, autor sam i nekoliko objavljenih radova iz istoga područja - navodi Penava.

Oženjen je i otac je dvoje djece.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije