brzo i fino

Ideja za ukusan ručak: Piletina punjenja špinatom, pršutom i sirom

06.09.2020.
u 18:12

Piletina je mnogima omiljena namirnica, a danas ju pripremite po ovom receptu!

Moglo bi se reći – ništa posla: Pileća prsa razrežite i napunite špinatom i pršutom, a ako želite dodajte i sir. Slažete se, ovo će biti jedan ukusan obrok!

Potrebni sastojci:

  • 4 komada pilećih prsa
  • Sol
  • Papar
  • 4 tanka komada pršuta
  • 1 manje pakiranje kremastog sira
  • 150 g odmrznutog špinata i dobro iscijeđenog
  • 150 g Mozzarelle, narezane
  • Malo crvene paprike u prahu ili listićima
  • Maslinovo ulje

 

Upute:

  1. Pećnicu zagrijete na 200 stupnjeva Celzijevih, a posudu za pečenje prekrijete masnim papirom
  2. Razrežite piletinu (ne do kraja) i posolite te poparite i stavite na papir za pečenje u posudu.
  3. U posudi pomiješajte svježi sir, špinat i ½ Mozzarelle. Posolite i poparite te dodajte malo crvene paprike.
  4. Svaki komad mesa napunite dobivenom smjesom te dodajte list pršuta.
  5. Po površine posipajte ostatkom Mozzarelle.
  6. Pecite otprilike 35 minuta, poslužite uz prilog po želji.

 

Dobar tek!

 

Foto: Shutterstock

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?