Josipović za N1

Hrvatska ima posebne obveze prema BiH i tamnošnjim Hrvatima

josipovic
Foto: Screenshot
10.12.2014.
u 23:10

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović gostovao je u Pressingu televizije N1 s Dubravkom Merlićem gdje je govorio o Vojislavu Šešelju, ali i o obvezi Hrvatske prema BiH. Josipović je kazao da Šešelj simbolizira huškačku politiku i da je to krivnja Haškog suda. 
"Mi smo rekli da ćemo podržavati sve naše susjede, ali ćemo očekivati da ispune sve uvjete koje smo mi morali ispuniti. To je radi sigurnosti, gospodarstva i otvorenih pitanja. Od Srbije očekujemo isto što se od nas očekivalo", rekao je te dodao da vojne vježbe s Rusijom nisu bile prijetećeg ili ofanzivnog karaktera te da tome ne treba pridavati puno pažnje.

Istaknuo je i da Hrvatska  ima posebne obveze prema BiH, i tamošnjim Hrvatima. Na pitanje novinara je li rješenje teritorijalna konstitutivnost Hrvata kroz treći entitet Josipović je kazao sljedeće: "Važna je jednakopravnost. Nama je važna stabilnost BiH, europski put i teritorijalni integritet, podržavamo ih da pronađu to rješenje", kazao je. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?