Suočavanje s pandemijom

HP Mostar: Djelatnici su naš najvrjedniji kapital

09.10.2020.
u 14:26

Suočavanje s pandemijom COVID-19 dodatno je potaknulo Hrvatsku poštu Mostar da se fokusira na najvrjedniji resurs svake tvrtke - djelatnike te da napravi sve što je moguće kako bi se sačuvali od potencijalne zaraze. Korištenje novih tehnologija, rad na daljinu, prilagodba načina pružanja usluga, optimizacija poslovnih procesa, razvoj novih usluga, briga o korisnicima, sve je to bitno, ali djelatnici su nam najvažniji.

Ova kriza potaknula je djelovanja izvan standardnog okvira u smislu kreiranja novih poslovnih modela koje HP Mostar primjenjuje kako bi kreirao usluge po mjeri korisnika. Svaka kriza sa sobom donosi i nove poslovne prilike, što je u ovom slučaju definitivno bilo povećanje potražnje za uslugama iz domene brze dostave. Možda najvažnija promjena dogodila se kod korisnika, jer brzina kojom su transformirali svoje ponašanje i način na koji su prihvatili nove e-usluge bila je nevjerojatna kada se uzmu u obzir statistički pokazatelji u BiH vezano za broj online korisnika usluga prije pojave COVID-19. Socijalna distanca, beskontaktna dostava, nošenje zaštitne opreme prilikom rada, visoka razina osobne higijene, skraćenje radnog vremena, rad od kuće, organiziranje videosastanaka, organizacija rada u manjim skupinama u razdoblju pandemije... bili su način prilagodbe poštanskog sustava novonastalim okolnostima.

Budućnost će tražiti od svih, pa tako i od poštanskog sustava, inovativnost i razvoj novih usluga po mjeri i zahtjevima korisnika uvažavajući i njihovu promjenu ponašanja u smislu korištenja poštanskih usluga. Svjedoci smo i pozitivnih i negativnih utjecaja pandemije na poštansku djelatnost. Hrvatska pošta Mostar prilagođava se novonastaloj situaciji, a ono što je pozitivno u njezinu poslovanju stalni je rast pošiljaka Brze pošte iako je u isto vrijeme ozbiljan pad temeljne djelatnosti (pismovne pošiljke). Kriza je prilika za prilagođavanje i planiranje novih poslovnih projekata koji će osigurati budućnost poštanskoj djelatnosti.

Strateški smjer kojemu teži Hrvatska pošta Mostar izgradnja je logističkih kapaciteta sa svom potrebnom opremom za automatizaciju i mehanizaciju aktivnosti, stalno ulaganje u transportna sredstva te digitalizacija poštanskih usluga tako da ih se učini dostupnim korisnicima u pokretu.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije