mostaer

HKD Napredak: Potpisani ugovori o dodjeli stipendija za 119 studenata

02.04.2023.
u 18:13

Za 119 studentica i studenata u subotu je u Mostaru upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija i potpora iz Napretkova fonda za stipendiranje i sveučilište "Ivo Andrić – Vladimir Prelog" i Podfondova "Irena Kozarić" i "Vid Puljić".

Ukupno će se za stipendije i potpore izdvojiti više od 150.000 maraka, priopćeno je iz Hrvatskog kulturnog društva (HKD) "Napredak".

Potpisivanje ugovora sa studentima i studenticama te doktorandima i doktorandicama organizirali su Središnja uprava HKD "Napredak" i HKD "Napredak" Glavna podružnica Mostar.

Svečanom potpisivanju ugovora za Napretkove stipendije i potpore nazočni su bili predsjednik HKD Napredak Glavna podružnica Mostar i dopredsjednik Središnje uprave HKD Napredak Miroslav Landeka i dopredsjednik Središnje uprave HKD Napredak i predsjednik Povjerenstva za stipendije i mlade Josip Križanović.

Landeka je istaknuo kako je sama činjenica da su stipendisti i doktorandi znak da su izvrsni studenti ali da trebaju biti i aktivni Napretkovci i dobri ljudi te da trebaju dolaziti na programe i sadržaje koje organizira Napredak.

Pozvao ih je da u budućnosti, kada budu u prilici, kao što je to ove godine učinila jedan bivša stipendistica iz Mostara, daju od svojih sredstava stipendiju nekom studentu ili studentici.

Križanović je naglasio kako je iza Povjerenstva za stipendije i mlade i cijele Središnje uprave HKD Napredak veliki trud, rad i znanje kako bi se svake osigurala sredstva za stipendije te osim financijske pomoći Napretkova stipendije za sve one koji je primaju ona treba predstavljati čast i motivirati ih na još aktivniji angažman u svojoj podružnici i lokalnoj zajednici.

U ime stipendista riječi zahvale uputila je studentica Mandina Mabić, članica HKD "Napredak" Glavna podružnica Mostar koja je kazala kako vjeruje da će ih ova stipendija još više motivirati te da oni kao članovi Napretka svojim angažmanom, trudom i zalaganjem trebaju opravdati dobivenu stipendiju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije