Ministar pravde potvrdio

Grubeša: Proslijeđen zahtjev za izručenje Darka Eleza

Josip Grubeša
22.12.2020.
u 19:44

Ministar pravde u Vijeću ministara Josip Grubeša rekao je za Srnu da je Ministarstvu pravde Srbije proslijeđen zahtjev za izručenje Darka Eleza, koji je uhićen u Beogradu.

"Dobili smo zahtjev Tužiteljstva kojim se od Srbije traži da Eleza izruči BiH. Taj zahtjev je proslijeđen Ministarstvu pravde Srbije i čekamo da se oni o tome odrede", rekao je Grubeša.

Iz Tužiteljstva BiH ranije je priopćeno da se traži izručenje Eleza radi vođenja sudskog postupka u predmetu kodnog naziva "Lutka", kao i zbog istrage teških kaznenih djela počinjenih na području Istočnog Sarajeva i BiH od 2017. do 2019. godine.

Protiv Eleza je potvrđena optužnica u predmetu "Lutka" koja ga tereti za organizirani kriminal u vezi s više teških kaznenih djela među kojima su ubojstva, pokušaj ubistva, pljačke transporta novca i druga kaznena djela počinjena u periodu od 2005. do 2009. godine.

Ostim toga, Elez se potražuje i zbog istrage koju protiv njega vode Tužiteljstvo BiH i MUP Republike Srpske, zajedno s partenerskim institucijama u BiH i regiji, za teška kaznena djela počinjena na području Istočnog Sarajeva i BiH, među kojima dva ubojstva 2018. i 2019. godine, te planiranja i pokušaji ubojstva na području Istočnog Sarajeva i Bijeljine.

Elez se potražuje za iznude, zastrašivanja i druga kaznena djela na štetu oštećenih osoba s područja Istočnog Sarajeva i BiH.

Iz Višeg suda u Beogradu danas je priopćeno kako je Elezu, nakon saslušanja kod suca, određen privremeni pritvor koji može trajati 18 dana.

Pritvor će, kako se navodi, biti ukinut ako molba i dokumentacija o izručenju ne bude dostavljena u roku od 18 dana od dana pritvaranja.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?