Mostar: Dani

Geografija nije samo poznavanje gradova, rijeka, jezera..., ona je puno zanimljivija

18.03.2017.
u 07:00

U sklopu Dana otvorenih vrata Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojih znanosti Sveučilišta u Mostaru jučer su, u kampusu Fakulteta u Rodoču, organizirani Dani studija geografije. Zanimljive i edukativne radionice za maturante održali su studenti i asistenti FPMOZ-a, piše Večernji list BiH.

Veliki interes srednjoškolaca

Harisa Tinjak, studentica geografije na FPMOZ-u, kazala je kako su maturantima prezentirane razne stvari vezane uz spomenuti studij te istaknula kako su maturanti pokazali veliko zanimanje za studij geografije. -Maturantima smo predočili sve zanimljivosti našeg studija, što je najbitnije i kakvo smo znanje na njemu stekli tijekom našega studiranja, istaknula je Tinjak.

Tematske radionice odnosile su se na područje snalaženja u prostoru, meteorologiju, geografsko informacijske sustave te društvena obilježja prostora s utjecajem turizma.

Zanimljivosti geografije

- Za maturante srednjih škola na FPMOZ-u su upriličeni Dani otvorenih vrata. U sklopu toga radimo tematske radionice “Veliki prasak”, “Turistički pustolov”, “Vremenoplov” i “Mala meteorološka i geomorfološka škola”. Ovo je jedan od načina da zainteresiramo učenike, prikažemo im geografiju s nekog drugog gledišta. Želimo im pokazati da geografija nije samo poznavanje glavnih gradova, rijeka, jezera..., ona može biti puno zanimljivija i sadržajnija, kazao je u izjavi za medije Ivan Perutina, asistent na studiju geografije FPMOZ-a, te dodao kako je zanimanje srednjoškolaca za ovaj studij dosta zadovoljavajuće: - Kako se smanjuje broj učenika koji izlaze iz srednjih škola, nekako se smanjuje i broj studenata koji upisuju ovaj studij, ali mi smo zadovoljni. Trenutačno imamo samo jednopredmetni studij geografije, a na diplomskom imamo kombinaciju s biologijom, povijesti i informatikom. Postoji mogućnost da od jeseni ponovno krenemo s kombinacijom geografija - povijest i geografija - informatika. Samim tim još više bi se povećao i broj studenata na našem studiju, istaknuo je Perutina. Nakon tematskih radionica, profesor Danijel Orešić sa Sveučilišta iz Zagreba održao je predavanje za profesore i učenike te za profesore s FPMOZ-a.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?