Pojava trihinele

Djeca jela meso pa se zarazila, djed mislio da se netko šali pa prijetio nožem

16.08.2016.
u 08:00

Nesmotrenost u Podnovlju kod Doboja mogla je dovesti do stravičnih posljedica da ukućani i liječnici nisu brzo reagirali i spasili troje djece koja su jela meso zaraženo trihinelom. Mališani od dvije do osam godine pojeli su meso dok analiza još nije bila završena, a za sve to kriv je djed koji nije čekao rezultate već je djeci dao da jedu. Nakon svega, još je i prijetio nadležnima koji su krenuli uništiti meso. Ipak, nije ih uspio spriječiti da to učine. Djeca su, zahvaljujući pravodobnoj reakciji, sada stabilno. Sanja Okolića, veterinarka iz Veterinarske stanice u Podnovlju, kazala je da je uzorak mesa stigao na analizu, a njome je utvrđeno kako meso nije u ispravnom stanju. - Pozvala sam odmah obitelji, ali mi je rečeno kako su djeca već jela to meso. Savjetovala sam im da djecu odmah odvedu u bolnicu, što su i učinili. Liječnici su im pravodobno isprali želuce i sve se završilo kako treba, kazala je veterinarka. Onda se dogodilo nešto neočekivano, kada je ekipa iz Veterinarske stanice došla uništiti meso. Djed je uzeo nož i prijetio veterinarima, a htio je i sakriti meso.

- Smatrao je kako je riječ o šali. Sreća je što su ostali članovi obitelji bili prisebni pa su nam pomogli i dali meso kako bismo ga na propisan način uništili, kazala je Okolić i istaknula kako ovo kućanstvo ima još pet svinja. Apelirala je na stanovnike da meso nose na pregled i da ga ne jedu prije nego što budu poznati rezultati analize. CJS Doboj, pak, nije zaprimio slučaj prijetnji nožem i sve je ostalo na upozorenju, s obzirom na to da je djed više u stanju šoka prijetio smatrajući da se netko s njim šali jer je dosad sve bilo u redu. S djecom bi, prema sadašnjim nalazima, sve trebalo biti dobro.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?