Sastanak Članova Predsjedništva BiH i PIC-a

Članovi PIC-a ponovili potporu europskom putu BiH

08.12.2017.
u 13:33

Ponovljena je posvećenost nastavku europskog puta Bosne i Hercegovine i finaliziranju odgovora na Upitnik Europske komisije u što skorijem vremenskom roku

Članovi Predsjedništva BiH primili političke direktore iz zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (Peace Implementation Council – PIC). 

Članovi Predsjedništva BiH su upoznali političke direktore iz zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira s trenutačnom političkom situacijom u Bosni i Hercegovini. Istaknuli su opredijeljenost za daljnjim radom na provedbi reformi i ispunjenjem uvjeta za stjecanje kandidacijskog statusa za članstvo u Europskoj uniji, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Ponovljena je posvećenost nastavku europskog puta Bosne i Hercegovine i finaliziranju odgovora na Upitnik Europske komisije u što skorijem vremenskom roku. Izraženo je uvjerenje da će, uprkos trenutačnoj situaciji, doći do napretka u procesu europskih integracija Bosne i Hercegovine, u smislu realiziranja postavljenih ciljeva i prioriteta kada je u pitanju vanjska politika zemlje.

Članovi Upravnog odbora su ponovili potporu europskom putu Bosne i Hercegovine i podsjetili da fokus treba biti na provedbi socioekonomskih i drugih reformi kako bi se poboljšala kvaliteta života građana, unaprijedila vladavina prava i poboljšala javna uprava.

Također, pohvalili su napredak načinjen u ovom pravcu i pozvali sve razine vlasti u zemlji da ulože dodatne napore kako bi se nastavili reformski procesi.

Članovi Predsjedništva BiH su izrazili zahvalnost zemljama članicama Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira na potpori koju su do sada pružile Bosni i Hercegovini i izrazili nadu da će se ta potpora nastaviti i u budućnosti u okviru napretka na putu ka punopravnom članstvu u Europskoj uniji, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Ključne riječi
PIC

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?