posljedice pandemije

Brazil jučer imao novi rekordan broj umrlih od korone: U 24 sata 3251 žrtva korone

24.03.2021.
u 10:44

Brazil je u utorak imao rekordan 3251 smrtni slučaj povezan s Covidom-19, a stanovnici dljem zemlje loncima su proizvodili buku dok im se na televiziji obraćao predsjednik Jair Bolsonaro, braneći svoj odgovor na pandemiju.

Novi rekordni broj mrtvih u 24 sata pokazuje do koje je mjere pandemija u Brazilu izvan kontrole, što zbog konfuznog uvođenja cjepiva, što zbog neujednačenih zdravstvenih restrikcija a to je sve dovelo do prenapučenosti bolnica.

Bolsonaro je pod sve većim pritiskom da pandemiju stavi pod kontrolu, nakon što uporno minimalizira značaj virusa, izražava sumnje u cjepiva i oponira mjerama koje se donose na državnim i lokalnim razinama.

U televizijskom obraćanju Bolsonaro je rekao da njegova vlada nikad nije bila neuspješna u usvajanju mjera borbe protiv pandemije te naglasio da će 2021. biti godina cijepljenja.

Međutim, u gradovima diljem Brazila glasno udaranje u lonce čulo se dok je on govorio, jer su stanovnici ogorčeni Bolsonarovim upravljanjem pandemijom od koje je umrlo skoro 300.000 ljudi.

Zemlja od 212 milijuna ima 298.676 umrlih na 12,1 milijuna inficiranih.U apsolutnim brojkama, Brazil je druga najpogođenija zemlja na svijetu koronavirusom, iza SAD.Oko 2,6 posto Brazilaca primilo je dosad dvije doze cjepiva, dok je 7,6 posto primilo jednu, podaci su istraživanja "Fiocruza".Regionalna direktorica Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za Amerike Carissa Etienne rekla je u utorak da se virus opasno širi po Brazilu i zatražila od svih stanovnika da usvoje preventivne mjere kako bi zaustavili širenje, prenosi Hina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?