zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma FBiH

Bošković otkrio što su crvene linije za bh. Hrvate i poručio: HNS u nikad boljoj poziciji da se dođe do rješenja za Hrvate

Mladen Bošković
Fena
16.07.2023.
u 17:35

-Hrvatima u BiH je, kako narod kaže, puna kapa da nam drugi biraju naše predstavnike. To je za Hrvate u BiH ‘crvena linija’ pa evo da i Mladen večeras postavi crvenu liniju. Na zakonit i ustavan način moramo onemogućiti da nam drugi biraju predstavnike, kazao je Bošković.

-Pitanje svih pitanje u Bosni i Hercegovini, ne samo za Hrvate, je kako doći do novog Izbornog zakona i djelomičnih promjena Ustava. Hrvati okupljeni unutar Hrvatskog narodnog sabora ne smiju izdati svoje birače. Ako smo preuzeli obvezu prema svome narodu, mislim da je trebamo i ispoštovati, kazao je Mladen Bošković, zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta FBiH (HDZ BiH) u Dnevniku RTV Herceg Bosne.

 

 

Bošković smatra da se politički predstavnici Hrvata u BiH ne nalaze u defenzivi te kako se HNS nalazi u nikad povoljnijoj poziciji da se dođe do rješenja za Hrvate u BiH.

-Naravno, trebaju se posložiti i neke druge stvari – treba i te partnere s kojima smo postigli sporazum (temeljem kojega je formirana vlast na razini BiH i FBiH, op. a.) neću reći udobrovoljiti, ali dovesti u situaciju da se ono što se predlaže ili što će se predlagati bude najbolje za BiH pa onda i za Hrvate u BiH, kazao je Bošković.

Dužnosnik HDZ-a BiH kazao je kako tema legitimnog predstavljanja neće biti zaboravljena.

-Hrvatima u BiH je, kako narod kaže, puna kapa da nam drugi biraju naše predstavnike. To je za Hrvate u BiH ‘crvena linija’ pa evo da i Mladen večeras postavi crvenu liniju. Na zakonit i ustavan način moramo onemogućiti da nam drugi biraju predstavnike, kazao je Bošković, prenosi HMS.

Također, Bošković je napomenuo kako je činjenica da pitanje samog izbornog zakona stranke okupljene oko HNS-a kroz posljednjih par mjeseci nisu toliko naglašavale jer nisu imale potrebe.

-Naš patent ‘legitimno predstavljanje’ preuzeo je SDA i DF i u posljednjih 3, 4 ili 5 mjeseci toliko sam se naslušao legitimnog predstavljanja od SDA i DF-a da ga ne bih ni ja bolje branio, kazao je Bošković.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije