Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

BiH i NR Kina imale su uspješnu suradnju na Sajmu gospodarstva u Mostaru

25. studenoga 2021. u 10:47 0 komentara 56 prikaza

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović sastao se danas u Domu HDZ-a BiH u Mostaru s veleposlanikom NR Kine u BiH, NJ. E. Ji Pingom.

Dužnosnici su razgovarali o gospodarskoj suradnji Bosne i Hercegovine i Kine, ističući odlične bilateralne odnose.
Dr. Čović je zahvalio veleposlaniku, Vladi i narodu Kine za pomoć u realizaciji brojnih projekata i prijateljski odnos Kine prema Bosni i Hercegovini, kao i na značajnoj višestrukoj donaciji medicinske opreme Narodne Republike Kine Bosni i Hercegovini i
pomoći pruženoj u zdravstvenoj krizi i borbi s koronavirusom.

Govoreći o jačanju gospodarske suradnje, dr. Čović je upoznao veleposlanika kako nakon dvogodišnje stanke, najznačajnija sajamska manifestacija u Bosni i Hercegovni, Međunarodni sajam gospodarstva Mostar, nastavlja s radom. BiH i NR
Kina imale su uspješnu suradnju na Sajmu gospodarstva u Mostaru, te je dr. Čović, imajući u vidu kako je NR Kina posljednje desetljeće izrazito prisutna na Mostarskom sajmu, uputio poziv kineskim tvrtkama za sudjelovanje na Sajmu i naredne, 2022.
godine.

Na sastanku se, također, razgovaralo o aktualnoj situaciji u obje zemlje, te je dr. Čović informirao veleposlanika o predstojećim aktivnostima u BiH kao i nastavku razgovora koji će se voditi o nužnoj izbornoj reformi u Bosni i Hercegovini.
Veleposlanik Ping je istaknuo zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom naših dviju prijateljskih zemalja, koja će se i dalje razvijati na obostrano zadovoljstvo.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.