prepoznatljivost u svijetu

Autodostava "Moj poštar": Podignuta ljestvica kvalitete i sigurnosti rada

09.10.2020.
u 15:33

Dvije godine prošle su od uspješne provedbe projekta autodostave “Moj poštar” u kojem su uvedena vozila za dostavu u ruralna dostavna područja Hrvatske pošte Mostar.

Bolji uvjeti rada

Primarni cilj projekta bio je stvaranje boljih i humanijih uvjeta rada za poštare, optimalnu dostavu uz stvaranje kapaciteta za brzu dostavu i centralizirani nadzor kvalitete dostave. Primjenom vozila u dostavi utjecaj vremenskih neprilika na rad poštara je sveden na minimum, kontrola dostave je na najvećoj mogućoj mjeri te dostava ne ovisi o jednom poštaru koji poznaje teren. Autodostava “Moj poštar” organizirana je na 17 lokacija. Uvođenjem autodostave postignuti su željeni ciljevi organizacije infrastrukture i procesa u dostavi, a to se ogleda kroz:

• humanije uvjete rada • fizičko rasterećenje poštara • povećanje produktivnosti svakog poštara • moderan pristup upravljanja dostavom - podrazumijeva potpunu kontrolu dostave s jednog mjesta i dinamičko upravljanje procesima na dostavi • profesionalan izgled i pristup poštara na terenu – službeno vozilo sa službenim oznakama… • mogućnost dostave glomaznih pošiljaka i paketa i na najširoj dostavi… • učinkovitiji rad dostave – poštari imaju više vremena za pripremu i time je njihov rad na dostavi učinkovitiji.

Opremanjem vozila automobilske dostave svim potrebnim tehničkim uređajima stvoreni su preduvjeti da pošta bude mobilna i što je moguće bliže korisnicima na najširem dostavnom području, a osobito u vrijeme nestabilnosti te pandemije koronavirusa.

Novi sustav i prednosti

Odgovorne osobe za dostavu cijelo vrijeme nadziru putanju kretanja posade vozila te u svakom trenutku znaju lokaciju vozila te se na takav način povećava i nadzire sigurnost djelatnika i posade vozila. Zahvaljujući ovom projektu, korisnicima je osigurana i mogućnost dostave glomaznih pošiljaka i paketa. Novim sustavom automobilske dostave u distribucijskoj mreži Hrvatske pošte Mostar zasigurno je podignuta ljestvica kvalitete i sigurnosti kada je u pitanju osnovna poštanska djelatnost - brza i učinkovita isporuka pošiljaka i paketa.•

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije