Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Ako je Haaški sud utvrdio objektivne činjenice, presuda ‘šestorki’ Herceg Bosne bit će oslobađajuća

27. studenoga 2017. u 07:00 1 komentara 1722 prikaza

Željko Raguž, aktualni saborski zastupnik i ravnatelj Hrvatskog dokumentacijskoga centra Domovinskog rata u BiH, jedan je od izabranih koji su 18. studenoga 1991. godine utemeljili Hrvatsku zajednicu Herceg Bosnu. Uoči izricanja drugostupanjske presude govori o očekivanjima, mogućim posljedicama i važnosti presude za buduće odnose. 


Zbog čega je važna drugostupanjska presuda Prliću i drugima?

- Zbog osobne žrtve hercegbosanske “šestorke” i 13 i pol godina čekanja na konačnu presudu te bošnjačkih i međunarodnih zlouporaba ovog procesa u svrhu osporavanja prava hrvatskog naroda na ravnopravnost s Bošnjacima i Srbima u BiH, od iznimne je važnosti ishod drugostupanjske presude šestorici dužnosnika Herceg Bosne. Također, politički i pravno, od iznimne je važnosti ishod drugostupanjske presude hercegbosanskoj “šestorci” za RH jer je prvostupanjskom presudom Hrvatska označena kao država koja je aktivno sudjelovala u međunarodnom sukobu u BiH zbog navodne vojne i političke intervencije RH u BiH, a Franjo Tuđman, Gojko Šušak i Janko Bobetko označeni su kao dio udruženog zločinačkog pothvata zajedno s hercegbosanskom “šestorkom”.


Cijeli razgovor čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

  • Ters:

    Znači, međunarodna zajednica, udružena sa muslimanima , zajednički nastupa protiv hrvata ? Interesantno je da istu teoriju imaju i stbi, samo o njima kao o žrtvama. Nego, puno intetesantnog, a vezanog za "hrvatsku šestorku", napisano je u Mladićevom dnevniku kojinje ... prikaži još! bio ključni dokaz u procesu protiv Sratka.