I ove godine na 18. Večernjakovu pečatu očekuje se mnoštvo ranijih laureata

Uvod u finale Pečata bit će emisija ‘Bila je to 2018.’

19.05.2019.
u 14:00

Direkcija Večernjakova pečata polako, ali sigurno privodi kraju priču 18. Večernjakova pečata, čija se realizacija očekuje u srijedu, 22. svibnja s početkom od 20 sati na crvenom tepihu, a onda u 20.30 sati iz dvorane hercega Stjepana Kosače u Mostaru. Osobe godine tijekom 17 Pečata bili su Mijo Brajković, Vinko Puljić, Dragan Čović, Emir Kabil, Ivan Ljubičić, Milorad Dodik, Miroslav Lajčák, Ante Kvesić, Halid Bešlić, Franjo Rajković, Lukrecija Mamić, Sejdić i Finci, pape Franjo i Benedikt XVI., Husejn Smajić, Enis Bešlagić, Marko Pipunić i prošle godine nogometni izbornici Zlatko Dalić, Vahid Halilhodžić, Mladen Krstajić i Vladimir Petković. Ove godine na 18. Večernjakovu pečatu očekuje se mnoštvo ranijih laureata, a u dvorani će sjediti i oni koji će ove godine biti pobjednici, kako u kategorijama tako i za ono posljednje priznanje - Osoba godine u BiH.

Neviđeno zanimanje

Ocjenjivački sud danima održava sastanke, a posljednji, nakon što budu prebrojani i glasovi čitatelja, bit će u srijedu oko 19 sati kad će biti zaključena sva imena i prezimena dobitnika priznanja. Neki će zahvaljujući Večernjakovu pečatu i na putovanje u Rim, koje je dar G-toura Međugorje, dugogodišnjeg prijatelja Večernjakova pečata. Mnogi očekuju spektakl, a već tjednima pozivnica za Večernjakov pečat nema. S obzirom na zanimanje, bez problema bi ova manifestacija mogla napuniti nogometni stadion. Dovoljan su poziv glazbenici Zdravko Čolić, Ilma Karahmet, Mate Bulić i Mia Dimšić da bi svi htjeli biti blizu pozornice. Auditorij koji prati Večernjakov pečat broji se u milijunima. Dolazak novih tehnologija omogućio je takve, jedinstvene brojke za jedan događaj. Večernjakov pečat prenosit će čak sedam televizija. Večer prije manifestacije, u utorak od 22 sata, bit će prikazana emisija “Bila je to 2018.” koja će sve gledatelje upoznati s nominiranima, ali će i podsjetiti na sve što se događalo u prošloj godini koja je ponovno imala svoje uspone i padove. Međutim, Večernjakov pečat je iz te godine izvukao ono najbolje i ljude koji mogu biti primjer cjelokupnoj društvenoj zajednici.

Brojni nagrađeni

Među 200 nagrađenih u ovom dugom razdoblju, Pečat je uručen američkom predsjedniku Billu Clintonu, slovačkom predsjedniku Andreju Kiski, visokom predstavniku u BiH te predsjedniku Opće skupštine UN-a Miroslavu Lajčáku, hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću, predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović, zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, nekadašnjem šefu talijanske diplomacije, danas jednom od najvažnijih ljudi u EU, Francu Frattiniju, predsjedniku Makedonije Đorđu Ivanovu...; hollywoodskim i regionalnim zvijezdama Angelini Jolie, Armandu Assanteu, oskarovcu Danisu Tanoviću, Enisu Bešlagiću, Ivi Gregureviću, Mustafi Nadareviću, Orneli Vištici...; vjerskim poglavarima dvojici papa Benediktu XVI. i Franji. Sve je ovo pozivnica da 22. svibnja budete uz Večernjakov pečat. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije