Korupcija na carini

Uhićeno 30 carinika koji su uzimali mito

korupcija
arhiva VL
03.05.2012.
u 12:49

Tridesetak bugarskih carinika uhićeno pod optužbom primanja mita

Tridesetak bugarskih carinika uhićeno je u srijedu navečer dok su između sebe dijelili mito primljeno u toku dana na glavnom tursko - bugarskom prijelazu Kapetan - Andrejevo, izjavio je tužitelj u Sofiji Nikolaj Kokinov. \"Nadzirali smo desetak osoba, ali ovo sinoć je premašilo naša očekivanja\", izjavio je on u četvrtak za televiziju BTV. \"Uhićeno je tridesetak osoba. Radi se o krijumčarenju robe, ponekad predmeta koji su zabranjeni zakonom, a nekada se radi o reketiranju bez utvrđene tarife, što se primjenjuje uglavnom na vozače kamiona, ali i na pojedine osobe\", izjavio je.Granični prijelaz Kapetan - Andrejevo je nezaobilazna točka na balkanskom putu droge između Azije i Europe.

Ministar unutarnjih poslova Cvetan Cvetajev je precizirao da je oko 7000 eura, dolara i turskih lira pronađeno u džepovima dvaju carinskih dužnosnika koji su kazali da su novac pronašli u toaletima. Ostali uhićeni carinici su imali između 150 i 180 eura svaki, izjavio je on za agenciju Focus. Krijumčarene cigarete su oduzete, kazao je ministar. Bugarske vlasti se trude ograničiti korupciju na graničnim prijelazima, u nadi da će se sljedeće jeseni, zajedno s Rumunjskom, priključiti šengenskom prostoru slobodnog kretanja osoba. Iako ove dvije zemlje odgovaraju kriterijima za priključenje, Nizozemska se tome protivi zbog korupcije na granicama koja bi mogla omogućiti ilegalne ulaske u šengenski prostor, javlja Fena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?