rade se provjere

Skandal sa zatrovanim jajima iz Nizozemske se širi na Francusku i Britaniju

07.08.2017.
u 19:53

Skandal s jajima zatrovanim insekticidom proširio se na Veliku Britaniju i Francusku koje su priopćile kako je određena količina takvih jaja ušla na tržište, javlja AFP. U međuvremenu, Belgija se našla na udaru kritika zbog toga što je krila skandal iako je još u lipnju znala za problem s fipronilom u jajima, supstancom koja može biti opasna po ljude.

Supermarketi u Njemačkoj, Nizozemskoj i Belgiji povukli su milijune jaja od kada je Belgija poslala prvo obavještenje Europskoj komisiji 20. srpnja. 

Europska komisija je priopćila danas da su jaja na koja se sumnja da su zatrovana distribuirana u Francusku i Veliku Britaniju preko Njemačke.

- Sada je na Švedskoj, Švicarskoj, Francuskoj i Velikoj Britaniji da nastave provjere jer se ovim jajima može ući u trag – rekla je glasnogovornica EK Anna-Kaisa Itkonen.

Britanska agencija za standarde u prehrani je objavila da je odmah otvorila istragu, dodajući da je broj uvezenih jaja jako mali te rizik nije veliki.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije