PROMJENE

Francuski parlament izglasao stroži migracijski zakon

02.08.2018.
u 07:30

Europski sud za ljudska prava opetovano kritizira Francusku da drži migrantske obitelji s djecom predugo u pritvoru ili ih drži u neprimjerenim uvjetima

Francuski parlament u srijedu je izglasao stroži migracijski zakon prema kojem bi se za strane državljane pritvor pred deportaciju dvostruko produljio, sa sadašnjih 45 na 90 dana. 

Za zakon je u Narodnoj skupštini zeleno svijetlo dalo 100 zastupnika, 25 je bilo protiv, a centristička stranka predsjednika Emmanuela Macrona je iskoristila svoju većinu kako bi odbacila amandmane Senata u kojem kontrolu drže konzervativci.

Europski sud za ljudska prava opetovano kritizira Francusku da drži migrantske obitelji s djecom predugo u pritvoru ili ih drži u neprimjerenim uvjetima.

Prema francuskom zakonu, maloljetnici bez pratnje ne smiju se držati u pritvoru.

Prošle godine se pritvoru pred deportaciju nalazilo nešto više od 300 djece, a godinu ranije 179.

Prijedlog za produljenje pritvora osudile su skupine za ljudska prava, ali i neki članovi Macronove stranke, Republike u pokretu (LREM).

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije