I KAVA ĆE OVO LJETO BITI LUKSUZ

Cijena će vas ostaviti bez riječi: Pogledajte koliko košta kava na hvarskoj rivi

kave na hvarskoj Rivi
Zvonimir Barisin/PIXSELL
20.05.2024.
u 21:56

Najnoviji račun s Hvara pokazuje da ovih dana cijena kave u jednom kafiću na hvarskoj rivi iznosi 4,50 eura.

Vijest s račun za kavu na kojoj je otiskana vrtoglava cijena nije nikakva novost za hrvatske obalne gradove u vrijeme ljetne sezone. Ali čini se kako su nas ove godine ipak uspjeli iznenaditi. Kava je s ovom ljetnom sezonom postala luksuz. 

Kako se ljetna sezona približava, cijene rastu, a prvi porast dolazi s najsunčanijeg Hrvatskog otoka Hvara. Prošle godine, u veljači, kava je na Hvaru koštala skoro 3 eura dok je tijekom sezone u jednom popularnom kafiću cijena skočila na 4,10 eura.

Ove godine cijene su se dodatno povećale. Najnoviji račun s Hvara pokazuje da ovih dana cijena kave u jednom kafiću na hvarskoj rivi iznosi 4,50 eura

 

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Podsjetimo,  od ožujka 2023. do ožujka ove godine, cijena kave u Hrvatskoj porasla je za 7,4 posto, što je najveći rast među državama EU. Rumunjska je imala drugi najveći rast u EU, 6,8 posto, a Bugarska treći s rastom cijene kave od 6,6 posto. Na razini cijele EU, rast je bio minimalnih 1 posto, a mnoge države zabilježile su značajan pad cijena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije