DRUGI STUPANJ

Slovenski prognostičari upozorili: Moglo bi doći do superćelijskih oluja

oluja
20.05.2024.
u 17:08

Vremenske prognoze u Sloveniji najavljuju nevrijeme koje bi u neka predjela moglo doći već danas poslijepodne ili u večernjim satima. Uz to, najviše će na udaru biti jug Slovenije, pa i Hrvatska. Kako pokazuje karta Neurje.si, 2. stupanj upozorenja izdan je za područje koje se proteže i sve do grada Zagreba i okolice.

- Glavnina olujnih događaja očekuje se u utorak, kada će biti i nešto više vjetra koji mijenja smjer na visini. Poslijepodne će prevladavati južni do jugoistočni vjetar koji će u pogođena područja unijeti nešto više konvektivne energije za razvoj jačih olujnih ćelija (nasuprot tome, danas prevladava jugozapadnjak) - upozoravaju slovenski prognostičari. 

U Hrvatskoj se također očekuju tuča te jaki pljuskovi, a najavljuju se i moguće superćelijske oluje i za područje između Zagreba i Varaždina te koje bi mogle putovati u smjeru Maribora. 

 

- Probleme će opet stvarati jači pljuskovi, na kakve smo navikli za ovakvih olujnih razdoblja. Zbog toga ponovno možemo računati na mogućnost manjih bujičnih poplava i izlijevanja pojedinih vodotoka - najavljuje se.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije