osuđen na sedam mjeseci zatvora

Austrijanac prijetio sestri zbog zeta iz BiH: Sukob eskalirao dok im je otac bio na samrti

austrijska policija
Frank Hoermann/DPA
09.04.2024.
u 19:44

Navodno, njihov sukob je eskalirao dok im je otac bio na samrti, a on joj je zaprijetio da ne smije doći na sprovod, jer će "ukaljati čast obitelji".

Državljanin Austrije (35) osuđen je na sedam mjeseci zatvora zbog prijetnji rođenoj sestri, a sve zbog zeta koji je iz Bosne i Hercegovine.

Navodno, njihov sukob je eskalirao dok im je otac bio na samrti, a on joj je zaprijetio da ne smije doći na sprovod, jer će "ukaljati čast obitelji".

Više puta je ponovio da njezin brak šteti časti obitelji, a zeta je nazivao pogrdnim imenima. Štoviše, u svojim prijetnjama je spominjao i neke nacističke parole.

Na pitanje suca je li ksenofob, optuženi, a sad već osuđeni je odgovorio:

"Ne, nisam ksenofob, ali otac mi je umirao i bio sam uznemiren tog dana", rekao je on te dodao: "Nemam ništa protiv stranaca, štoviše, najbolji prijatelj mi je Hrvat".

Također, optuženi je tijekom suđenja priznao da ima problema s alkoholom, što je također utjecalo na njegovo ponašanje. Ipak, sudac mu je rekao da to ne opravdava njegovu vulgarnost prema sestri i zetu, pišu Nezavisne.

Nakon što je sestra prijavila prijetnje, navodno je bio neugodan i prema policiji te je i njih vrijeđao.

Ipak, kaže kako se uplašio policije, a bojao se i za nasljedstvo, tj. da mu sestra ne bi uzela stan: "Dakle, vaš najveći problem dok vam je otac umirao bilo je nasljedstvo?", pitao je sudac.

Na sudu se pojavila i sestra koja je rekla kako je njen odnos s bratom značajno pogoršan posljednje dvije-tri godine. Ona je rekla da nije smjela doći na očev sprovod.

"Ali, on je oduvijek bio problematičan, čak i kao dijete. Bio je nasilan prema roditeljima", posvjedočila je ona na sudu.

Na kraju je dosuđeno da od sedam mjeseci, dva mjeseca mora provesti u zatvoru, dok je ostalih pet uvjetno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije