Borilački sport

Veliki doček za uspješne livnjake

08.12.2018.
u 08:45

Taekwondo klub Magone, mnogobrojni roditelji i prijatelji, dočekao je svoje dvije kadetkinje Petru Ždero i Saru Tičinović koje su, zajedno s trenerom Vedranom Ćubelom, izbornikom kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine, sudjelovale na Europskom kadetskom prvenstvu u Španjolskoj.

Doček za Petru, Saru i Vedrana bio je svečan i emotivan i za slavljenike neočekivan. Bila je to lijepa sportska večer.

Predan rad se isplatio

Višegodišnji predan rad i mukotrpni treninzi rezultirali su velikim uspjehom. Petra je na ponos svojih roditelja, kluba, grada, a i županije, za bh. reprezentaciju osvojila broncu. Kakav je osjećaj bio popeti se na postolje?

- Popeti se na onaj tron je predivno, onaj osjećaj kad znaš da si nešto veliko ostvario, da si branio boje svoje zemlje, bilo je predivo. Jako sam ponosna na to što sam napravila i nadam se da ćemo i u juniorima isto tako osvojiti mnogo medalja - kazala nam je Petra vidno uzbuđena dočekom, a i njezini roditelji također. Jesu li strepili za Petru, bojali se ozljeda?

- Sretni jesmo, ponosni još više, strepili smo. Mislim kako smo se naviknuli na njihova putovanja i hajdemo reći kako još nismo svjesni da je to na ovoj razini, ali sad vidimo da je to ipak uspjeh”. govori Sreten, Petrin otac, a majka Brankica dodaje kako su djeca približno istog uzrasta, u istoj kategoriji su, dakle i približne kilaže, pa i ne mogu nanijeti neke velike ozljede, tako da su, što se toga tiče, prilično rasterećeni.

Petrinoj klupskoj kolegici Sari Tičinović bronca je izmaknula za samo jedan bod u zadnjih desetak sekundi:

- Prvu borbu sam, eto, pobijedila s 11:4, a u drugoj borbi malo mi je pala koncentracija u zadnjih deset sekundi otprilike jer sam dobila udarac u glavu i pokušala sam nekako stići, ali, eto, nije uspjelo. No, presretna sam što sam bila dio reprezentacije i sudjelovala na Europskom prvenstvu”, govori nam Sara, a njezin otac Bernard dodaje:

- Treba ići dalje, ovo je jedna velika lekcija nama roditeljima, trenerima, njima sportašima da svi zajedno moramo još više raditi kako se povećava razina. Znači, ako se ide na Europsko prvenstvo, to je nešto sasvim drugo jer tu odlučuju nijanse. Svi koji dođu na natjecanje su izvrsni - kazao je.

Inače, na prvenstvu je sudjelovalo 545 natjecatelja iz 37 zemalja Europe, a Bosna i Hercegovina je s malobrojnom ekipom u ukupnom poretku bila četvrta, ne bez ponosa dodaje trener Magonea i kadetske reprezentacije BiH Vedran Ćubela:

- Ostavili smo iza sebe sve države osim Rusije, Ukrajine i Republike Hrvatske. Mislim da smo napravili veliki rezultat. Iznenadili smo kompletnu Europu, mislili su da nećemo moći to napraviti budući da su druge reprezentacije dolazile s 30, 35, 27 članova, a mi smo došli s 11 i završili smo četvrti!

Na našu konstataciju da bez suradnje i roditeljske potpore većina taekwondo klubova u Bosni i Hercegovini ne bi ni postojala, a kamoli osvajala europska i regionalna odličja, jedan od utemeljitelja Magonea i predsjednik toga kluba August Orlović dodaje:

- Da. Roditelj je onaj koji je u biti motor svega iz puno razloga. Dovede djecu, da povjerenje nama da ih vodimo, da radimo edukaciju, ne samo onu koja se tiče treniranja nego, na kraju krajeva, i svu onu životnu koja može pomoći tom djetetu u njegovu razvoju.

Roditelji ponosni

Svi roditelji su nam, bez iznimke, potvrdili izvrsnost trenera i odnos spram djece:

- Motiv je, naravno, da dijete bude zdravo, da se dobro fizički razvija, da se druži. Ti uspjesi dođu kao rezultat višegodišnjeg rada i truda - ističe Brankica Ždero, a Omer Omeragić, kojemu su sva tri sina u klubu, dodaje:

- Djeca su socijalizirana, napreduju u svakom smislu, u svakoj domeni i sigurno kako sam trening pomaže svakom djetetu kao što je učinio i mojoj djeci. Ja sam, što se toga tiče, jako zadovoljan.

Omerovi sinovi su u klubu već šest godina, Petra devet, Sara također, a tijekom 24-godišnjeg postojanja kroz Magone je prošlo na tisuće livanjske djece.

I da nije silnih medalja s državnih, regionalnih, balkanskih i raznih europskih taekwando natjecanja, već sama ta brojnost zavrijedila je veću potporu i lokalne, ali i šire društvene zajednice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije