Reprezentativac BiH

Tarik Omeragić na Svjetskim kupovima u brzom klizanju u Kini i Japanu

18.10.2021.
u 10:22

Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju Tarik Omeragić nastupit će od 21. do 24. listopada na Svjetskom kupu u Pekingu (Kina), a od 28. do 31. listopada u Nagoji (Japan).

Drugi bh. reprezentativac Edin Branković, nažalost, nije dobio dozvolu za ulazak i nastup u Kini od Organizacijskog odbora Svjetskog kupa, zbog strogih pravila vezanih za cijepljenje. Savez ulaže velike napore kako bi osigurao Edinov nastup na Svjetskom kupu u Nagoji, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine.

Nakon nastupa u Japanu, oba bh. reprezentativca će u studenom nastupiti na Svjetskim kupovima u Debrecenu (Mađarska) od 18. do 21. studenom i u Dordrechtu (Nizozemska) od 25. do 28. studenog. Navedena četiri Svjetska kupa ujedno su i kvalifikacijska natjecanja za odlazak na ZOI.

Po završetku natjecanja na ova četiri Svjetska kupa, zbrajaju se rezultati i 32 najbolje rangirana brzoklizača kvalificiraće se i nastupiti na Olimpijskim igrama 2022. godine.

Ovogodišnje kvalifikacije za nastup na Olimpijskim igrama su četvrte u nizu za Edina Brankovića, a prve za Tarika Omeragića. U Savezu klizačkih sportova Bosne i Hercegovine se nadaju da će se bar jedan od bh. reprezentativaca uspjeti kvalificirati i da BiH, po prvi put, dobije predstavnika na ZOI u ovom sportu, navodi se u saopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije