POSIPANJE PEPELOM

Formula 1 shvatila da ide u krivom smjeru pa se vratila starom formatu

Formula 1
Foto: Reuters/PIXSELL
08.04.2016.
u 17:39

Formula 1 spremna je vratiti kvalifikacijski format iz 2015. godine već na VN Kine, a FIA i Bernie Ecclestone prihvatili jednoglasan zahtjev momčadi, piše GP1.hr.

U Bahreinu su se već sastali čelni ljudi Formule 1 kako bi raspravili novi eliminacijski format kvalifikacija i tada je predložen novi format u kojem bi se računala dva najbrža vremena u svakoj sesiji. Momčadi su htjele povratak na stari format iz 2015., ali Bernie i FIA su dali momčadima vremena do četvrtka da procijene novi prijedlog, prenosi Večernji.hr

Tako se očekivalo kako će momčadi glasati o novom prijedlogu, ali situacija se promijenila u zadnji čas i momčadi su odlučile obratiti se šefovima otvorenim pismom. Izvori Motorsporta tvrde kako je u pismu svih 11 momčadi dalo do znanja kako za njih nema drugih opcija te ih zanima samo trenutni povratak na prošlogodišnji format.

U svjetlu takvog jednoglasnog stava, FIA je mogla i dalje inzistirati na novom prijedlogu ili pristati na zahtjev svih momčadi. Motorsport prenosi kako su Bernie Ecclestone i Jean Todt na kraju, u međusobnom razgovoru, dogovorili da je jedina razumna opcija povratak starih kvalifikacija.

Službeni proces promjene pravila tek treba započeti. Odluka mora proći kroz Stratešku grupu i Komisiju Formule 1, a promjene pravila mora još potvrditi i FIA-ino vijeće. Međutim, očekuje se da će sve biti riješeno do VN Kine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?