Ćustićevu smrt nikad nije prežalio, u Monacu je bio najbolji, briljirao i na SP-u

28.05.2023.
u 08:59

Već je odavno poznato da je hrvatski nogomet sinonim za sjajni vezni red, ali i vratare. Dominik Livaković čovjek je kojeg će Hrvatska, ali i svijet pamtiti sa Svjetskog prvenstva u Kataru 2022., a Danijel Subašić ista je čuda radio četiri godine prije na SP-u u Rusiji, kada je bio jedan od glavnih aktera u osvajanju srebra.

Briljirao je sjajnim obranama, skidao penale te uvelike zadužio nogometni svijet. Sada njegovoj igračkoj priči dolazi kraj jer danas će se u posljednjem kolu SuperSport HNL-a, u utakmici protiv Šibenika (17 sati, HRT2), na svom Poljudu oprostiti od klupske karijere. S onom reprezentativnom već se odavno pozdravio.

Splitski klub čak je pozvao svoje navijače da svi na stadion dođu u bijelome kako bi napravili posebnu kulisu. – Pozivamo i ovaj put sve navijače, članove i pretplatnike, sponzore i prijatelje kluba te sve kojima je bila boja u srcu da napune poljudske tribine do posljednjeg mjesta. Svi u bijelim majicama dođimo ispratiti staru i zaželjeti momčadi i klubu puno sreće u novoj sezoni. Jer Hajduk je ono što nas čini sretnima, bez obzira na to što radili i gdje se nalazili – kazali su u klubu s Poljuda, koji će u nedjelju posebno zapljeskati i zahvaliti Danijelu Subašiću, koji je odlučio zaključiti bogatu karijeru u kojoj je najveći uspjeh postigao s Hrvatskom na SP-u u Rusiji – poručuju iz Hajduka.

A velike uspjehe nije napravio samo s vatrenima nego i s klubovima u kojima je igrao. Rođeni Zadranin karijeru je počeo braneći za klub iz rodnoga grada, nakon čega se preselio u šesnaesterac Hajduka. Vrijeme u Zadru obilježila je i tragedija. Suba je tamo igrao s Hrvojem Ćustićem, koji je u jednoj utakmici pao i glavom udario u zid pokraj terena. Preminuo je nakon nekoliko dana u bolnici. Suba mu je nakon svake utakmice odavao počast. Ispod dresa nosio je majicu s njegovim likom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije