Prijevara u Zadru

Splićaninu "prodao" tuđu kuću i garažu za 320.000 kuna

policija
Arhiva VL
21.07.2010.
u 09:33

Policija tvrdi da je 30-godišnjak iz Zadra u lipnju prošle godine na računalu izradio krivotvoreni ZK izvadak za česticu zemlje, gdje je naveo da je vlasnik nekretnine.

ZADAR - Policija je podnijela kaznenu prijavu protiv 30-godišnjaka iz Zadra koji je u lipnju prošle godine na računalu izradio krivotvoreni ZK izvadak za česticu zemlje, gdje je naveo da je vlasnik nekretnine te da je izvadak izdao nadležni sud, s navedenim imenom i prezimenom ovlaštenog referenta, potpisom i pečatom.

- Takvu je ispravu 18. lipnja 2009. odnio u Split i predočio 32-godišnjaku, uvjerivši ga da je on vlasnik nekretnine i da mu ustupa ZK izvadak kao jamstvo za posudbu novca u iznosu od 360.000 kuna. Istoga dana, 32-godišnjak mu je posudio novac te su sklopili ugovor o zajmu sa sporazumom o osiguranju novčane tražbine prijenosom vlasništva na nekretninu, a 30-godišnjak je priložio krivotvoreni ZK izvadak koji su ovjerili kod javnog bilježnika. Protiv 30-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog krivotvorenja isprava i ovjeravanja neistinitog sadržaja - istakli su iz zadarske policije. Riječ je, kako doznajemo, o kući i garaži.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

BA
Bandit
09:30 25.07.2010.

Ja bi ih obojicu zatvorio.. Ovo je primjer ljepo upakovanog kamatarenja...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije