ZLOĆUDNI TUMOR

Prije dvije godine Bulić je imao ozbiljnih zdravstvenih tegoba i ostao je bez jednog bubrega

Tomislav Miletic/PIXSELL
04.12.2020.
u 08:24

Pjevač se trenutno nalazi u bolnici jer se zarazio koronavirusom i njegov PR tim je izvijestio kako prima kisik ali nije na respiratoru.

Društvenim se mrežama u srijedu počela širiti informacija kako je i pjevač Mate Bulić zaražen koronavirusom te da se nalazi u bolnici, što je jako zabrinulo njegove obožavatelje. Bulićev tim ubrzo je javnost izvijestio o detaljima zdravstvenog stanja popularnog pjevača.

– Hvala vam na svim porukama koje smo primili ovih dana. Istina je, Mate je zaražen koronavirusom i od ponedjeljka je u bolnici. Trenutačno prima kisik, ali hvala dragom Bogu, nije na respiratoru. Bolest ne bira, a htjeli bismo skrenuti pozornost na to da treba paziti i pridržavati se mjera kako bi ljudi zaštitili sebe i sve oko sebe. Prioritet nam je Matin oporavak i na to smo svi usredotočeni. On trenutačno nema mobitel sa sobom, stoga ne prima pozive i poruke. Još jednom, hvala svima koji su javili kako mole za Matu. U našim su molitvama za brzo ozdravljenje svi oni koji se bore s ovom opakom bolešću – poruka je koja je došla iz njegova PR tima.

Iza Bulića je više od 30 godina uspješne karijere u kojoj je stekao i nadimak “kralj dijaspore”, a svoju zadnju turneju održao je upravo prije pandemije koronavirusa. Turneju “Ja sam na vas ponosan” održao je u veljači; počela je u splitskoj Areni, a završila pred zagrebačkom publikom u Dvorani Dražena Petrovića. Prije dvije godine Bulić je imao ozbiljnih zdravstvenih problema i tada je hitno operiran te mu je odstranjen zloćudni tumor na bubregu.

– Otišao sam u ordinaciju svoga “kućnog doktora” Stjepana Bogdanovića. Radilo se o redovitom pregledu koji je rezultirao nalazom koji nismo očekivali. Rekli su mi da imam jedan problem na bubregu i dali su mi uputnicu za dalje, za detaljne pretrage bubrega na kojima je dr. Bogdanović inzistirao. Rekao sam kako ću za Uskrs biti u Hercegovini, a zatim se vratiti u Njemačku na daljnje pretrage. Na pregledu sam bio 4. travnja, nekoliko dana kasnije napravili su mi CT i rekli mi kako se radi o karcinomu. Odmah me dr. Bogdanović uputio do našeg zajedničkog prijatelja dr. Nikole Zebića, koji je vrhunski stručnjak u bolnici Klinikum Bayreuth GmbH Hohe Warte u Bayreuthu. On je rekao kako je karcinom u prvom stadiju, nije se proširio, zakazao je operaciju za 8. svibnja. Tako je i bilo. Otišao sam u Klinikum Bayreuth GmbH Hohe Warte, podvrgnuo se operaciji. Nažalost, bubreg su morali u cijelosti odstraniti – kazao nam je u intervju prije dvije godine Bulić.

Uoči svoje turneje početkom ove godine rekao nam je kako se osjeća odlično i pridržava se svih preporuka koje su mu odredili liječnici i poručio je tada svima kako moraju redovito ići na preglede jer prevencija spašava živote i dodao je: – Imao sam sreću da sam uza se imao doktora Stjepana Bogdanovića i gospodina Nikolu Zebića, koji me operirao i uz mene bdio 15 dana, dok nisam otišao na kućno liječenje. Hvala Bogu, osjećam se kao da ništa nisam imao. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?