U 56. godini

Preminuo Steve Mackey, basist slavnog britanskog benda Pulp

Steve Mackey
Profimedia
02.03.2023.
u 18:29

Vijest je objavljena na njegovom Instagram profilu u čijem opisu stoji i poruka njegove shrvane supruge Katie Grand

Glazbenik Steve Mackey, basist popularnog britanskog benda Pulp preminuo je u dobi od 56 godina, javlja The Guardian. Njegova supruga Katie Grand, vijest je objavila na njegovom Instagram profilu gdje je napisala da je "šokirana i shrvana". 

- Nakon tri mjeseca u bolnici, boreći se svom snagom i odlučnošću, šokirani smo i shrvani što smo se oprostili od mog briljantnog, prelijepog supruga, Stevea Mackeyja. Steve je umro danas, to je gubitak koji je ostavio mene, njegovog sina Marleyja, roditelje Kath i Paula, sestru Michelle i mnoge prijatelje slomljenog srca - napisala je njegova supruga Katie u emotivnoj poruci na Instagramu.

 

 

Legendarni bend iz Sheffielda objavio je vijest o Mackeyjevoj smrti danas i na svom službenom Twitteru profilu. Objava je popraćena fotografijom preminulog glazbenika kako šeta kroz planinski krajolik okrenut leđima kameri.

- Naš voljeni prijatelj i basist Steve Mackey preminuo je jutros. Naše su misli s njegovom obitelji i voljenima - stoji u opisu.

 

 

- Ova Steveova fotografija datira iz vremena kada je Pulp bio na turneji u Južnoj Americi 2012. Imali smo slobodan dan i Steve je predložio da idemo penjati u Ande. Tako smo i učinili - piše na jednoj od fotografija. 

Mackey je proveo tri mjeseca u bolnici, a u listopadu je objavljeno da se neće pridružiti ovogodišnjoj Pulp reunion turneji. U objavi koju je podijelio na Instagramu, glazbenik je tada napisao: - Odlučio sam nastaviti s poslom kojim se bavim - glazbenim, filmskim i fotografskim projektima, i neću im se pridružiti na ovim britanskim nastupima koji su upravo najavljeni. Želim Candy, Nicku, Marku i Jarvisu sve najbolje s nadolazećim nastupima u Ujedinjenom Kraljevstvu i također ogromno hvala Pulpovoj nevjerojatnoj bazi obožavatelja, od kojih su mi mnogi danas poslali lijepe poruke - napisao je tad.

Pulp su bili na vrhuncu slave u 90-ima te su, smatraju mnogi, jedan od ključnih bendova brit popa. Mackey se bendu pridružio 1989. te je dao svoj glazbeni žig njihovom trećem albumu 'Separations'. Radio je i na svim sljedećim studijskim albumima, uključujući i one poput 'Different Class' i 'His 'n' Hers' koji se smatraju vrhunskim točkama britpop scene sredinom 90-ih, objavio je The Guardian.

Također je kao producent, radio je s grupama kao što su The Kills i Cornershop. Koautor više pjesama na hvaljenom debitantskom albumu Lungs benda Florence + The Machine iz 2009.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije