TEŠKO BOLESTAN

Frontmen kultnog rock benda: 'Dani su mi odbrojani'

Foto: Profimedia
1/3
15.05.2020.
u 08:26

- Reći ću vam sada nešto što nikada prije nisam podijelio s javnosti – bolujem od neizlječive bolesti pluća koja mi je dijagnosticirana prije nekoliko godina. Imam periode kada se bolest pogorša pa se pretvori u jaki bronhitis. Tada mi je jako teško izaći na pozornicu i svirati i pjevati - rekao je Anderson

Ian Anderson, frontmen i falutist legendarnog progresivnog rock benda Jethro Tull u sinoćnjem je intervjuu na AXS TV-u kazao kako ima neizljećiu bolest pluća, te da su mu "odbrojani dani".  Voditelj je pitao Andersona o tome koliko je teško pjevati i svirati flautu tijekom koncerta, a Anderson mu je neočekivano odgovorio:

- Reći ću vam sada nešto što nikada prije nisam podijelio s javnosti – bolujem od neizlječive bolesti pluća koja mi je dijagnosticirana prije nekoliko godina. Imam periode kada se bolest pogorša pa se pretvori u jaki bronhitis. Tada mi je jako teško izaći na pozornicu i svirati i pjevati. Sada sam 18 mjeseci bez komplikacija. Sve ovisi o čistom zraku. No, dani su mi odbrojani - kazao je Anderson.  Osnivač i spiritus movens sastava Ian Anderson, svoju glazbenu karijeru započeo je 1962. u Blackpoolu, kao pjevač sastava The Blades.

Sastav je 1964. narastao na sedam članova i nazvao se The John Evan Band. Godine 1967. sastav se preselio u Luton pored Londona, nadajući se većem obimu posla. No preseljenje im nije donijelo nikakve nove angažmane, te se je većina članova sastava vratila u Blackpool, u Lutonu su ostali jedino pjevač Ian Anderson i basist Glenn Cornick, oni su pronašli nove članove u samom Lutonu; gitarista Mick Abrahamsa i njegova prijatelja, bubnjara Clivea Bunkera.

Taj novi sastav je često mijenjao ime (po želji agenata koji bi ih angažirali za nastupe) poslije izvjesnog imena nazvali su se Jethro Tull. po uzoru na engleskog pionira zemljoradnje Jethro Tulla iz 18. stoljeća. Najpoznatiji album im je "Aqualung" iz 1971. godine. Na njemu se Anderson ogledao kao vrsni pjesnik koji je napisao dojmljive stihove o religiji i društvu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije