haag

Mladić se unatoč liječničkim pregledima ipak pojavio u sudnici

'Former Bosnian Serb army commander Ratko Mladic attends his trial at the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY) at The Hague May 16, 2012. Mladic, 70, appeared on Wednesday
Reuters/Pixsell
01.11.2012.
u 12:05

Mladić je došao u sudnicu zbog "nesporazuma s pritvorskom jedinicom", objasnio je njegov branitelj

Ratko Mladić, kojemu u Haagu sude za genocid, odrekao se prava da u nastavku suđenja nazoči raspravi u sudnici danas i sutra zbog liječničkih pregleda kojima treba biti podvrgnut, javlja agencija Srna dodajući kako se Mladić ipak jutros pojavio u sudnici zbog, kako je pojasnio Mladićev branitelj Branko Lukić, "nesporazuma s pritvorskom jedinicom".

- Liječnici su trebali pregledati Ratka Mladića i mi smo zamolili pritvorsku jedinicu da ga ne šalju u sudnicu danas, ali je došlo do nesporazuma i on sada sjedi s nama - rekao je Lukić, zatraživši dopuštenje od pretresnog vijeća da Mladić "napusti sudnicu što prije, kako bi liječnici mogli obaviti svoj posao". Dodao je kako je od Mladića dobio dopuštenje da se suđenje nastavi bez njega te je dobio "jasnu instrukciju kako se optuženi odriče prava nazočnosti u sudnici danas i sutra".

Izvjestitelj Srne iz Haaga opisuje kako je drugi Mladićev branitelj Miodrag Stojanović "pomogao Mladiću skinuti slušalice, oni su se pozdravili i zločinac je izašao mahnuvši svima u sudnici i u smjeru galerije".

>> Ratko Mladić odbio doći u sudnicu dok ne dovrši doručak

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije