Miroslav Flego

Rođen sam 22.srpnja 1955. u Ivankovu kod Vinkovaca, a od treće godine živim u Vinkovcima gdje polazim dječji vrtić, osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. Nakon dvije godine Tehnološkog fakulteta, prelazim na Filozofski i upisujem Komparativnu književnost i poljski jezik.

Nakon vojske u Zemunu, diplomiranja i godinu i pol rada na zamjenama u nekoliko osnovnih i srednjih škola, od studenog 1986. nakon završenog višemjesečnog internog školovanja u CINK-u, Vjesnikovoj školi za novinare, počinjem honorarno raditi u vinkovačkom dopisništvu Večernjeg lista. Godinu dana kasnije stalno sam zaposlen u Večernjem listu i to traje do danas s tom razlikom da od 2000. mijenjam status i radim na razne vrste ugovora.

Danas se sa sjetom i neskrivenim žalom sjećam kraja 80- tih kada je nestajala jedna i nastajala nova država, 90-tih ratnih i poratnih godina povratka prognanika i obnove i izgradnje, učvršćivanja samostalnosti, Bljeska i Oluje, završetka mirne reintegracije Podunavlja, a sve se to događa pred tobom i ti su sudionik svega toga. U jutro kada se probudiš ne moraš misliti i izmišljati teme jer one u na svakom koraku, u svakom mjestu gdje je povratak i obnova, gdje traže nestale, a tvoje je samo da sve to zabilježiš. Divno vrijeme za novinara koje ima malo koja generacija sreću doživjeti.

Pratim događanja u Vukovarsko-srijemskoj županiji iz vinkovačkog i županjskog kraja, a po potrebi i vukovarskog i iločkog. Oženjen sam,  otac kćeri (26) i sina (24).

Zanimanje: novinar

Edukacija: Filozofski fakultet Zagreb; Komparativna književnost, Poljski jezik te interna škola Vjesnika CINK (1986.)

Nagrade i priznanja: Spomenica Domovinskog rata

Interesi: poljoprivreda, politika, kultura, društvena događanja, ratne traume i sjećanja, Domovinski rat, vrijeme obnove, zanimljivi ljudi

Želja: nikada ne otići u mirovinu već raditi do zadnjeg sata (na dan svoga vjenčanja, bila je subota, do 13 sati sam radio jer vjenčanje je bilo u 18 sati).

« 1 2 3 4 ... 22 23 »