Uskrsni stol nezamisliv je bez pisanica, no ako želiš malo podići blagdanski dojam, punjena jaja su pravi izbor! Ova klasična, ali uvijek efektna predjela mogu se pripremiti na desetke načina – ali mi ti donosimo provjereni domaći recept koji je savršen spoj tradicije i okusa. Idealna su za posluživanje uz šunku, pogaču i svježi hren, a svi ih vole jer su mala, jednostavna i nestaju brže nego što ih uspiješ servirati.
Sastojci za punjena jaja:
- 6 tvrdo kuhanih jaja
- 2 žlice majoneze
- 1 žličica senfa (blagi ili ljuti, po želji)
- 1 žličica kiselog vrhnja (po želji, za dodatnu kremoznost)
- Sol i papar po ukusu
- Prstohvat mljevene paprike (za dekoraciju)
- Svježi vlasac ili peršin (za ukras)
Priprema: Jaja skuhaj tvrdo (10 minuta kuhanja), zatim ih ohladi u hladnoj vodi i pažljivo oguli. Prereži svako jaje po dužini i pažljivo izvadi žumanjke. Žumanjke stavi u zdjelu i dobro izgnječi vilicom. Dodaj majonezu, senf, (po želji i vrhnje), pa začini solju i paprom. Sve dobro izmiješaj dok ne dobiješ glatku kremu. Smjesu prebaci u vrećicu za ukrašavanje (ili žličicom puni polovice bjelanjaka). Po vrhu pospi malo paprike i ukrasi svježim vlascem ili peršinom.