Naslovnica Kultura

Za predsjednika “Prosvjete” izabran paroh Radivoje Krulj

14. rujna 2017. u 07:00 0 komentara 240 prikaza

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” Gradski odbor Mostar je na izbornoj skupštini, održanoj u Vladičanskom dvoru, za novog predsjednika izabralo mostarskog paroha Radivoja Krulja, a za potpredsjednicu novinarku Sanju Bjelicu Šagovnović. Krulj je naglasio da su mostarski Srbi i osnivači “Prosvjete” zlatnim slovima pisali povijest i kulturu tog grada.

Kulturni duh

“Trudit ćemo se biti dostojni nasljednici i vratiti duh srpske kulture u grad na Neretvi”, rekao je Krulj. On je u predstavljanju četverogodišnjeg programa rada kazao da će zajedno s novoizabranim rukovodstvom Društva raditi na jačanju mostarske “Prosvjete” u svakom segmentu, te unapređenju dosadašnjih aktivnosti i manifestacija, kao i organiziranju novih. Novi predsjednik je već za petak, 15. rujna, najavio projekciju filma “Zaveštanje”, te naglasio da će ovogodišnje “Šantićeve večeri” u organizaciji “Prosvjete” biti otvorene 10. listopada u Mostaru. Poseban naglasak je stavio na “Prosvjetnu školu srpskog jezika, povijesti i kulture”, navodeći da će njezin rad biti unaprijeđen, te naglasio da je cilj otvaranje škole na srpskom jeziku u Mostaru.

“Cilj nam je osnovati i ‘Prosvjetin’ fond za stipendiranje đaka i studenata, te obnoviti izdavačku djelatnost i raditi na unapređenju kulturnog, znanstvenog i književnog stvaralaštva.

Dostojanstveno ćemo se spremati i za obilježavanje 150 godina od rođenja Alekse Šantića iduće godine, zatim raditi na otvaranju odbora u drugim općinama u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, te sustavnom rješavanju financiranja Društva”, naveo je Krulj. Govoreći o tradicionalnoj manifestaciji “Šantićeve večeri poezije”, kazano je da bi se trebale održati u čak šest gradova.

Članovi odbora

Na četverogodišnji mandat izabran je i novi Upravni odbor koji čine: Sanja Đurasović, Danilo Golo, Vladenka Milović, Sretenka Ćihorić, Vanja Bjelica-Čabrilo, Radislav Tubić, Branka Medan, Tanja Čvoro i Gorica Rašović.

U nadzorni odbor izabrani su: Milena Komlen (predsjednik), Zlatko Serdarević i naš kolega novinar i grafičar Goran Sudar. Redovita izborna skupština održana je u Vladičanskom dvoru u Mostaru.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.