Novi američki uspjeh skulptora iz Širokog Brijega

Skulptura "Vrana" Michaela M. Barbarića proglašena najboljom

27.04.2022.
u 16:31

U galeriji "Arts Connection​" u američkom gradu Flagstaffu (Arizona) upriličeno je 20. izdanje izložbe umjetničkih radova od odbačenih materijala, koju godinama organizira američki umjetnik Mike Frankel, poznat po svojim fotografijama svjetskih rock-zvijezda (pratio je i Beatlese na turnejama u SAD-u).

Svoje radove na toj izložbi izlagao je i Širokobriježanin Michael Milivoj Barbarić koji kao poduzetnik živi u američkom gradu Phoenixu u državi Arizona, a skulpture izrađuje u svojoj vikendici u Flagstaffu. Njegova skulptura "Vrana" proglašena je najboljom na toj izložbi te je nagrađen peharom. No, dobio je još jedan pehar - njegova skulptura "Drvo 1" proglašena je najboljom u kategoriji "Humor". Organizator izložbe jako se pohvalno izrazio o umjetničkom radu Michaela Milivoja Barbarića, rođenog u Knešpolju kod Širokog Brijega, koji voli reći da mu je uzor uvijek bila Sofija Naletilić Penavuša.

 

U Arizoni ga nazivaju likovnim šamanom, a svrstan je u izdanje "Tko je tko u SAD-u". Njegov omiljeni materijal je drvo, kojemu udahnjuje hercegovačku dušu, kao i Baba Penavuša, a koristi i druge materijale. Rado smješta svoja djela u prirodne pejzaže Arizone te ih fotografira.

U Zagrebu se već 1980. iskazao kao uspješan fotograf, a od 1986. odlazi u SAD, nadahnut čarobnim svijetom Sofije Naletilić Penavuše. Imao je niz uspješnih izložbi te, kad ima vremena, kao prošloga ljeta, dođe u svoju Hercegovinu, ali i Slavoniju, odakle potječe njegova supruga.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije