Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Kultura

Mostar: U kripti Franjevačke crkve otvorena izložba „Euharistijska čuda diljem svijeta“

Radi se o pravom virtualnom muzeju koji je dostupan on line, a sama izložba prošla je pet kontinenata
23. rujna 2022. u 13:30 0 komentara 90 prikaza
Pogledajte galeriju 1/2

Izložba "Euharistijska čuda diljem svijeta", u organizaciji Župe svetih Petra i Pavla i Franjevačkog svjetovnog reda mjesno bratstvo Mostar, otvorena je u četvrtak u kripti franjevačke crkve u Mostaru.

Autor izložbe je jedan od najmlađih blaženika Katoličke crkve Carlo Acutis koji je preminuo u svojoj 15 godini od leukemije. Carlo je na mrežnoj stranici koju je sam stvorio nekoliko mjeseci prije smrti prikupio podatke o svim euharistijskim čudima u svijetu, dokumente koji su dokaz da se radi o nadnaravnim događajima, kao i slike te je sve klasificirao po lokalitetima.

Kako navode organizatori, napravio je tako pregled 136 priznatih euharistijskih čuda u svijetu koja su se dogodila tijekom različitih razdoblja u povijesti. Radi se o pravom virtualnom muzeju koji je dostupan on line, a sama izložba prošla je pet kontinenata.

O autorovom životu objavljena je i knjiga pod nazivom "Euharistija moja autocesta za nebo" koja je izišla iz tiska 2007. godina, a prevedena je i na hrvatski jezik.

Carlo Acutis preminuo je 12. listopada 2006. te je pokopan u Asizu zbog njegove posebne privrženosti svetom Franji. Njegovo tijelo je izloženo u staklenom sarkofagu u crkvi u Asizu gdje već dolaze brojni štovatelji odati mu počast.

Izložba u Mostaru dio je programa pripreme za blagdan svetog Franje koji se obilježava 4. listopada te će se nastaviti u nedjelju pobožnošću devetnice, a za sve posjetitelje otvorena 23. i 24. rujna, od 17 do 19 sati.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.