Predstavljena knjiga

"Admiralovi zapisi" Davora Domazeta Loše

25.11.2015.
u 06:30

Nakon pozdravnih riječi Kraljevića uslijedilo je Lošino izlaganje o knjizi koja je proglašena najboljom o Domovinskom ratu

"Istina se može prešutjeti, ali se ne može ubiti. Ovo je knjiga o hrvatskoj vojnoj pobjedi nad jugoslavenskim komunističkim totalitarizmom i teškoj političkoj i diplomatskoj bici, kazao je admiral Davor Domazet Lošo na multimedijskom predstavljanju svoje knjige "Admiralovi zapisi – O pobjedi i ljubavi", upriličenom u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu, piše Večernji list BiH.

Obljetnica Oluje

Nakon pozdravnih riječi gradonačelnika Mire Kraljevića uslijedilo je osebujno Lošino izlaganje o temama iz njegove knjige koja je proglašena najboljom knjigom o Domovinskom ratu. Istaknuo je da hrvatski narod treba prestati trpjeti tutorstvo nad svojim domoljubljem kako bi mu ti isti tutori tumačili prošlost radi kontrole njegove budućnosti.

Knjiga je posvećena 20. obljetnici Oluje i 300. obljetnici pobjede Sinjana nad Osmanlijama po zagovoru Čudotvorne Gospe Sinjske, a posebno se bavi ličnostima kao što su admiral Janko Vuković plemeniti Podkapelski, sveti Maksimilijan Kolbe, Josip Broz Tito i Franjo Tuđman. Lošo je aktualnu političku situaciju u Europi i svijetu usporedio s vremenom uoči Prvog svjetskog rata.

Važnost mudrosti

Posebno je bilo zanimljivo Lošino izlaganje o Josipa Brozu Titu. Naglasio je da je rat u RH i BiH bio jedan rat, da je RH obranila i sebe i BiH, uz veliku pomoć Hrvata iz BiH. Pojasnio je stratešku važnost Kupresa, slamanje agresorskih "kliješta" u južnoj Hrvatskoj čime je spašena i BiH, naglasivši kako se prešućuje važnost operacija Zima '94 i Cincar te oklopnog naoružanja. na Dinari.

Istaknuo je važnost diplomatske i strateške mudrosti dr. Tuđmana i Gojka Šuška, naglasivši da su Hrvatske snage dva puta spasile Bihać, a četiri puta BiH. - Oluja je operacija koja je jedina u povijesti ratovanja spriječila genocid", kazao je na kraju admiral Domazet Lošo, uz dugotrajan pljesak nazočnih u prepunoj knjižnici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?